Diyarbakır Dicle Üniversitesinde yaşanan gıda zehirlenmesi üzerine yapılan açıklamada, şu ana kadar 30 kişinin acil servise başvurduğu belirtildi. 

Diyarbakır Sur’daki metruk binalarda ilaçlama Diyarbakır Sur’daki metruk binalarda ilaçlama

Dicle Üniversitesi Hastane Başhekimi Prof.Dr.Mehmet Ata Akıl adına yapılan yazılı açıklamada, 17 Temmuz’daki gıda zehirlenmesi ile ilgili üniversite hastanesine gıda zehirlenmesi şüphesi ile 30 kişinin başvurduğu belirtildi.

Dicle Vefat.

Enfeksiyon Komitesi'nin değerlendirmesine göre, gıda zehirlenmesinin belirtileri 48 saat, bazı durumlarda ise 72 saate kadar sürebildiği ifade edilen açıklamada, “Bu değerlendirmeler doğrultusunda, gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Besin zehirlenmesi şüphesiyle ilk günden bu tarafa benzer şikayet ile başvuran personellerimiz tedavi süreçleri ile ilgili hastanemizce gerekli koordinasyon sağlanarak olayın öğrenildiği ilk andan itibaren gerekli tedbirler alınmış ve bir aksamaya mahal verilmeden süreç yöneltilmiştir.” denildi.

Açıklamada, 17 Temmuz’dan bu yana zehirlenme şüphesi şikayetiyle başvuran tüm hastaların detaylı bir şekilde değerlendirildiği ve kendilerine istirahat raporu verildiği belirtilerek, devam ile şöyle denildi:

Dicle Üniversitesi-7“Hastanemizde yemek hizmetleri yüklenici firma tarafından sağlanmaktadır. Yemek hizmeti, gıda güvenliği ve hijyen kontrolleri açısından yönetim ve idari personelimiz tarafından düzenli olarak denetlenmekte ve takip edilmektedir. Yapılacak idari soruşturma sonucunda herhangi bir ihmal tespit durumunda gerekli işlemler yönetim tarafından yapılacaktır. Gıda zehirlenmesi şüphesine neden olduğu tespit edilen 17 Temmuz 2024 tarihli öğle yemeği numuneleri kurulan komisyon tarafından saklanma alanlarından alınarak Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontol Laboratuvar merkezine gönderilmiştir. Bu süreçte yapılan idari incelemeler sonucunda elde edilen tüm bulgular kamuoyuna şeffaf bir şekilde aktarılacaktır.

Editör: Ferit Aslan