Ferit Aslan

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin en iyi bulvarından biri sayılan Mahabat Bulvarı (75 metrelik yol)un 10 yıldır beklediği müjdeyi eş başkan verdi. 

Photo 2024 09 25 10 33 20 2Diyarbakır’da, Elazığ ve Şanlıurfa karayollarını birbirine bağlayan ve geçmişte kentte çevre yolu yapılmadığı için çevre yolu olarak kullanılan Mahabat Bulvarında, 10 yıldır yenilenmeyen ve sürekli yamalanan asfalt için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Doğan Hatun müjdeyi verdi. 

Yolyol Cdk G Coverjpg

10 YILDIR YAMALANAN BULVAR İÇİN EŞ BAŞKAN MÜJDEYİ VERDİ

Eş Başkan Hatun, Türkiye’nin en bulvarlarından biri olan ve Diyarbakır’da modern ve yeni yaşamın önemli simgelerinden olan Mahabat Bulvarını önümüzdeki yıl içinde komple asfaltlayacaklarını söyledi. Hatun, yaklaşık 10 yıldır asfaltı yenilenmeyin yamalarla bugüne kadar hizmet veren ve 75 metrelik yol olarak bilinen Mahabat Bulvarının asfaltlanmasını 2025 yılı programına aldıklarını söyledi. 

İlk kez izledi, Amedspor’da 5 milyonluk destek verdi İlk kez izledi, Amedspor’da 5 milyonluk destek verdi

Dar 1“DİYARBAKIR’DA YENİ VE MODERN YAŞAMIN SİMGESİ”

Diyarbakır’da, modern ve yeni yaşamın önemli bir simgesi olan ve halk arasında “75 metre”, “75 yol”, “75 metrelik yol” gibi çeşitli adlarla bilinen “Mahabad Bulvarı”, şehrin lüks kafelerinin, restorantlarının, zincir mağaza ve işletmelerinin olduğu bir yer olarak çok hızlı değişim ve dönüşüm geçiren bir yer konumunda. Bulvar, kentte yaşayan vatandaşlar tarafından bisiklet yolu, yaya yolu, yürüyüş yolu amaçlı en çok tercih edilen yerlerden olup çevre düzenlemesi, yaya yolu, araç yolu, bisiklet yolu ile örnek bir cadde ve bulvar niteliğini de taşıyor.

P H O T O 2024 09 25 10 33 21Diyarbakır’da, 1984 yılında imar planında yol olarak belirlenen ve aynı zamanda kentin ilk çevre yolu olarak da bilinen Mahabat Bulvarı, Şanlıurfa-Elazığ karayollarını birbirine bağlayan 5.5 kilometre uzunluğuna 75 metre genişliğinde bir bulvar olarak Türkiye’nin en iyi bulvarlarından biri sayılıyor. 

P H O T O 2024 09 25 10 33 20Kentin çok önemli bir vitrini olan ve genişliği ile kentin gelişen Kayapınar ilçesindeki trafik yükünün önemli bir bölümünü üstlenen Mahabat Bulvarının zamanında HDP’nin devamı olduğu belediye tartından yapıldığı için bakım yapılmadığını iddia ediliyordu.

Editör: Ferit Aslan