Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında nöbetçi sulh ceza sorgu hakimliğinden alınan arama ve el koyma kararı sonrası evi aranan AK Parti Bağlar eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, geçtiğimiz hafta yeniden gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Eski başkan Beyoğlu hakkında  mahkeme, 1 yıl sonra 'kaçma veya delilleri karartma ihtimali nedeniyle' yeniden yakalama kararı çıkardı.

Mahkeme heyeti toplanan deliller ve kuvvetli suç şüphesini gösteren emareler nedeniyle adli kontrol kararı ile yurtdışına çıkış yasağının bu aşamada yetersiz kalacağını, sanığın aynı suç isnadıyla başka soruşturma dosyalarının da bulunması dikkate alındığında kaçma veya delilleri karartma ihtimali nedeniyle hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Diyarbakır'da yaz gecelerinin buluşma noktasıydı Diyarbakır'da yaz gecelerinin buluşma noktasıydı

Belediye başkanlığı yaptığı döneme ilişkin İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişlerinin tevdi raporu üzerine geçen Cumartesi evine düzenlenen baskında eşi Dürdane Beyoğlu, Belediye Başkan yardımcılığına getirdiği baldızı Deniz Gürdeğir, çocukları ile rüşvet davasında tutuklu yargılanırken tahliye edilen eşinin yeğeni olan İmardan sorumlu belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Ev aramasında döviz, altına el konulurken, Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde eşi, kendisi ve çocukları ve yakın aile bireyleri adına kayıtlı bulunan taşınmaz gayrı menkullere de Sulh Ceza Hakimliğinden alınan karar gereğince soruşturma tamamlanıncaya kadar tüm mal varlıklarına tedbir konulmuştu.

Editör: Özgür Ayaydın