Diyarbakır’da, 8 yıl sonra ilk kez Büyükşehir Belediyesinden seçilmiş bir temsilci, Avrupa Konseyinin toplantısına katılmak için Avrupa’ya gidiyor. 

Kayyım yönetimi ile 8 yıl yönetilen belediyeler, 31 Mart’ta yapılan seçimlerle ile seçilmişler tarafından yönetilmeye başlanırken, 8 yıl sonra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden 1 meclis üyesi Avrupa konseyinin toplantısına katılmak için Fransa’ya gidecek. 

Kader-1

Diyarbakır Barosundan Narin soruşturması için suç duyurusu Diyarbakır Barosundan Narin soruşturması için suç duyurusu

Fransa’nın Strazburg kentinde 15-17 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresine, Diyarbakır’dan da bir temsilci katılacak. Diyarbakır Büyükşehir ve Çınar ilçesi belediye meclis üyesi olan Kader Uzun Madenkuyu’nun ismi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Avrupa Konseyi Bölgesel Meclis Yedek Üyesi olarak kabul edildi. 

36896VAN BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI YASAK NEDENİYLE GİDEMİYOR

Avrupa Konseyi Bölgesel Yönetim Meclisi asıl üyesi olan DEM Partili Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan, yurt dışı çıkış yasağı nedeniyle toplantıya katılamıyor.  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak dahil olmak üzere çok sayıda DEM Partili Belediye Başkanı, haklarında mahkeme kararı olmaksızın pasaportlarına konulan tahdit nedeniyle yurt dışına çıkamıyor.

Editör: Ferit Aslan