Diyarbakır’ın Dicle ilçesinin en büyük kırsal mahallerinden biri olan Dedeköyü Mahallesinde oturan 2 bini aşkın vatandaş kanser vakalarının sıklığından büyük endişe duyuyor.

Dedeköyü  Mahalle Muhtarı Mehmet Göktimur, CEGA Medya’ya, mahallede arasında çocuk ve gençlerin de bulunduğu bazı kişilerin yakalandıkları kanserden öldüğünü anımsatarak, bu hastalıktan yakın zamanda ölenler arasında Huma Güçeri (14), Perihan Güçeri (58), Zeki Gökmen (35), Ayhan Sayın (23) ve Cengiz Tutal'ın (45) da yer aldığını bildirdi.

BEYAZ TOPRAK ŞÜPHESİ

Köyün kanalizasyon altyapısının bulunmaması dolayısıyla salgınların sık rastlandığını anımsatan Göktimur, halen bazı ailelerin beyaz toprağı evlerinin boyanmasınsında kullandığını söyledi.

Göktimur, belediye ekiplerinin bunun üzerine mahallede araştırma yaptığını dile getirerek, ‘’Kaymakamlık ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine durumu ilettik. Belediye ekibi gelip inceleme yaptı. İlgili tüm kurumların araştırma yapmasını istiyoruz. Mahalleli kansere yakalanmaktan korkuyor. Çocuk ve gençlerimizi bu hastalıktan kaybetmek istemiyoruz.’’ dedi.

BELEDİYE EKİBİ 13 KANSER HASTASI TESPİT ETTİ

Diyarbakır Büyüşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Komisyonu yerinde yaptığı araştırmada bugüne kadar 35 vatandaşın kanserden yaşamını yitirdiğini, 13 kişinin de mide ve boğaz kanseri olduğunu belirledi.

Diyarbakır'ın simge yerinin üstü kapatıldı, son hali bakın nasıl oldu? Diyarbakır'ın simge yerinin üstü kapatıldı, son hali bakın nasıl oldu?

Yapılan ön incelemede köyün toprağı yapay olduğunu, içme suyu şebekesinin eski oluşu ile yağan yağmur suyunun içme suyu şebekesine karışması sağlık sorununu ciddi anlamda etkiledğiğni belirleyen komisyon İlgili kamu kurum ve kuruluşlarla beraber gerekli çalışmaların yapılması için hazırladığı raporu belediye meclisine sundu.

Editör: Özgür Ayaydın