Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi, 8 Ağustos’ta gerçekleştirdiği meclis toplantısında 151 bin 459 nüfusu bulunan Bağcılar Mahallesi’ni 4 ayrı mahalleye bölme kararı aldı. Belediye, bu şekilde nüfusu 8 ilden fazla olan mahalleye daha iyi hizmet sunmayı amaçlıyordu. Söz konusu karar, Diyarbakır Valiliği tarafından kabul görmedi.

Bağlar Kaymakamlığı, mahallede etkin hizmet verildiğini ve Kamu Tasarruf Tedbirlerini gerekçe göstererek, yeni mahallelerin kurulmasının kamuya etkinliği ve verimliliği olmayan bir yük getireceğini ileri sürdü. Kaymakamlık bölünecek mahallelerin krokilerinin olmadığı, teknik ve alt yapı gereklerine göre detaylı incelenme yapılmadığı öne sürdü. Valilik, Kaymakamlığın görüşünü esas alarak, Rezan Belediye Meclisi’nin 8 Ağustos’ta aldığı karara, “ (…) yeni mahalle kurulması Valiliğimizce de olumsuz olarak değerlendirilmiş olup; konu ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadan ilgide kayıtlı yazınız ilişikte iade edilmiştir” cevabını gönderdi.

Kemal Kurkut’un ismi verilecekti

Bağlar Belediye Meclisi tarafından alınan kararda, 4’e bölünecek mahallelere 21 Mart 2017’deki Diyarbakır Newroz’unda polis kurşunuyla katledilen Kemal Kurkut, Amida ve Azadî isimleri verilecekti.

Narin'in mezarına ziyaretler sürüyor Narin'in mezarına ziyaretler sürüyor

Bağcılar Mahallesi’nde, yolsuzluktan tutuklanan AKP'li Hüseyin Beyoğlu tarafından yüksek bir bütçeyle yapılan ve ismi nedeni ile tartışılan Ersin Tatar Parkı’nın ismi de Belediye Meclisi’nde alınan kararla Yaşam Parkı olarak değiştirilmek istendi. Ancak Valilik, bu kararı da yerinde bulmayarak, onay vermedi.

Söz konusu kararlara dair belediye yetkilileri, kendi içlerinde yaptıkları değerlendirme ardından yol haritalarını belirleyeceklerini öğrendik.

Editör: Nazmi Kahraman