Narin'in dişleri ile koldaki izler karşılaştırılacak Narin'in dişleri ile koldaki izler karşılaştırılacak

Diyarbakır’ın yarım asırlık ilk müstakil evleri olan ve Sheel Villaları olarak bilinen lojmanlar,  237 milyon liraya satıldı. 

Diyarbakır’da, Sheel Petrol ve Doğal Gaz Şirketi tarafından 1968 yılında Yenişehir ilçesi Şehitlik Mahallesinde 52 dönüm arazi üzerine önce sosyal tesis ardından 50’ye yakın müstakil villa yapıldı. 

P H O T O 2024 08 16 17 16 47

YERLİ VE YABANCI MÜHENDİSLER KULLANDI

Diyarbakır’ın ilk müstakil villaları olan ve tarihi yarım asıra dayanan villalar, Sheel şirketinin 1995’te petrol arama işini Prenco’ya satmasıyla bu villalar petrol arama şirketinde çalışan yerli ve yabancı mühendislere tahsis edildi.

Diyarbakır’da, “Sheel Villaları” olarak adlandırılan ve Gazi köşkünün üstünde Kırklar Dağı manzarasına sahip kentin ilk müstakil evleri Temmuz ayında yapılan ihale ile satıldığı ortaya çıktı. 

İçinde yüzme havuzu, tenis kortu ve parkların bulunduğu 52 dönümlük alandaki müstakil villaların toplam 237 milyona satıldığı belirtildi. 

Prenco şirketinin bölgedeki petrol arama sahalarına TPAO’ya devir etmesi ve bölgeden ayrılması ile bu lojmanları satışa çıkardığı belirtildi. 

Söz konusu yıllardan 20’sinin Diyarbakırlı bir şirket, 30’unun ise Adıyamanlı bir şirket tarafından satın alındığı öğrenildi. 

Editör: Ferit Aslan