MHP eski Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın babası, Diyarbakır dörtyolda yıllarca esnaflık yaptı.

Diyarbakır'da birçok sanatçı bilim insanının yanı sıra siyasetçi de yetişti. Bu siyasetçilerden biri de Oktay Vural.

Diyarbakır doğumlu siyasetçinin babası yıllar önce kentte esnaflık yaptı. Kentte bilinen ve tanınan esnaf olan Vural'ın babası Hasan Vural'ın, Suriçinde yer alan Dörtyol mevkiindeki havuzlu işhanında işyeri bulunuyordu.

DÖRTYOL'DAN OBJEKTİFE YANSIYAN KARE

Cegamedya yazarlarından Saripişo lakaplı Arif Özavcı'nın arşivinde yer alan fotoğraf karesi dörtyolu yansıtıyor.

Ne zaman çekildiği bilinmeyen  fotoğraf karesinde fayton ve arka kısımda ''Atlas Çikolat'' yer alıyor.

Atlas Çikolata işyerinin yan tarafındaki kırmızı bina Havuzlu İşhanı. Burada, Türk Hava Kurumu Şubesi, Oktay Vural babası Hasan Vural'ın ve Eşref İnceoğlu'nun işyeri ile Av. M. Ali Günöz, bürosu yer alıyordu.

Ön cephede de Edip Terzihan'a ait Philips bayi ve yanında Muhittin Çelik’in konfeksiyon dükkanları bulunuyordu.

OKTAY VURAL KİMDİR?

Oktay Vural, 9 Şubat 1956 tarihinde Diyarbakır'da Tillolu (Siirt'in Aydınlar ilçesi) Hasan ve Harbiye Vural çiftinin çocuğu olarak doğdu. 

İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır'da tamamlamasının ardından 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 

1983 yılında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nde Yüksek Lisans, 1987 yılında ise Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İktisat Doktorası derecesini aldı.

23. ve 24. dönem TBMM MHP Grup Başkanvekili olarak görev yaptı. Görevinden 22 Haziran 2016 tarihinde istifa etti. 24 Haziran 2023'te İYİ Parti Olağan Kurultayı’nda partiye katılarak Genel İdare Kurulu’na girdi.

10'uncusunu Diyarbakır'a yaptılar 10'uncusunu Diyarbakır'a yaptılar


 

Editör: EYYUP KAÇAR