Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) FOMGET Kulübü Başkanı Yalçın Demirkol, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde bu sezon ikinci kez şampiyonluk kupasını Ankara'ya kazandırmak için iddialı bir takım kurduklarını söyledi.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde mücadele eden  FOMGET Kadın Futbol Takımı, bu yılda şampiyonlukta iddialı.

Transferde ince eleyip sık dokuyan ve iyi bir kadro derinliği oluşturan FOMGET Takımının başkanı Yalçın Demirkol, kaliteli oyuncular aldıklarını, takımdan ayrılan 8 oyuncunun yerine 10 yeni transfer yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:

Thumbs B C Ee66B5A802Fb4B2Bfed6987F9Dba81Ce

“Sezonu 15 Temmuz'da açtık, sonra Sırbistan'da 13 günlük kamp dönemi geçirdik. Şu anda tam kadro lige hazırız. Federasyonumuz ligin 25 Ağustos'ta başlayacağını beyan etmişti, fakat bazı takımların hukuki durumlarından dolayı 8 Eylül'e ertelendi ama biz lige hazırız. Dört büyük kulüplerin hepsinin kadın takımları Süper Lig'de mücadele ediyor, biz de Ankara'nın kadın futbolundaki tek temsilcisiyiz. Ankara'mızı en iyi şekilde temsil ediyoruz. Son 2 sezonun bütününe baktığınızda en başarılı takım biziz, önceki sezon şampiyon olup bu sene ikinci bitirdik. Şampiyonluk hedefimiz bu sene de Ankara Büyükşehir Belediyemiz ve Başkan Mansur Yavaş desteğiyle devam ediyor”dedi.

AMEDSPOR İÇİN DİYARBAKIR'A GELİYORLAR

Liglerde İstanbul takımlarının ağırlıklı olduğunu hatırlatan Demirkol, kadın futbolunda da benzer bir durumun olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Kadın futbol liginde 14 takım var, 13 deplasmana gideceğiz. İstanbul takımları 6 deplasmana gidiyor. Tabii bunun bir de mali boyutu var. Deplasman dediğiniz zaman mesela Hakkari'nin temsilcisi var, Diyarbakır, Gaziantep var, oralara gideceğiz. Her yere seve seve gidiyoruz ki Hakkari'ye, Diyarbakır'a gittiğimizde veya Gaziantep'e gittiğimizde oranın misafirperverliğini yaşıyoruz sağ olsunlar."

Icardi derbide oynayacak mı? Icardi derbide oynayacak mı?

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde Diyarbakır’ı temsilen Amedspor Kadın Futbol Takımı mücadele ediyor.

Editör: HABER MERKEZİ