Diyarbakır’da, belediye başkanı iken 24 yıl önce Bahçeli’ye çiçek veren Feridun Çelik, Bahçeli’nin Öcalan çıkışının önemli olduğunu söyledi. 

P H O T O 2024 10 22 14 28 48

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün meclisteki grup toplantısındaki konuşmasında yaptığı Öcalan çıkışı le gündeme alt üst etti. Öcalan’ı mecliste DEM Parti Grubuna davet edip örgütü lağvetmesini isteyen Bahçeli’nin bu çıkışı Kürt cephesinde de şaşkınlık ile karşılandı. 

P H O T O 2024 10 22 14 28 52

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı iken 24 yıl önce Başbakan Yardımcısı olan Devlet Bahçeli ile görüşüp ona çiçek veren Feridun Çelik, Bahçeli’nin çıkışını CEGA Medyaya değerlendirdi. Çelik, Bahçeli’nin bu çıkışının önemli olduğunu belirterek, “Böyle bir çıkışın Türk milliyetçisi bir cephenin liderinden gelmesi çok önemlidir. İnşallah bu çıkıştan hayırlı bir sonuç çıkar” dedi. 

P H O T O 2024 10 22 14 28 56

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Çelik, Bahçeli’nin böyle üst perdeden bir çıkış yapmasının önceden zemininin hazırlandığını gösterdiğini de belirterek, “Kürt meselesi yüzünden Türkiye hem maddi ham manevi büyük bedeller ödedi. Artık bu meselenin çözülmesi gerekir. Bunu bir fırsat olarak değerlendirmek gerekir” diye konuştu. 

Çelik, şu anda devletin önemli kademelerinin MHP kadroları tarafından yönetildiğini ve devlet aklının önemli kısmını MHP’nin temsil ettiğini de vurgulayarak, herkesin artık şu anda Türkiye gerçeklerini gördüğünü, Kürtlerin de bu ülkeyi bölüp parçalamak istemediklerinin farkında olduğunu ifade etti. Öcalan’ında bu yöndeki mesajlarını hatırlatan Çelik, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Editör: Ferit Aslan