Diyarbakırlı Gazeteci Ahmet Yukuş, Türkiye Haber Kameramanları Derneği’nin 13. Kongresi’nde genel başkan yardımcılığına seçildi.

3A929D31 F4Ec 4E5D B6Ff Bd7D859F4890
Türkiye Haber Kameramanları Derneği’nin 13. Olağan Genel Kurulu Ankara, TES-İŞ Sendikasında gerçekleştirildi.
THKD’nin mevcut Başkanı Aytekin Polatel ve Anadolu Ajansı Haber Kameramanı İbrahim Kördemirci seçimlerde aday oldu.
Toplam 400 üyenin oy kullandığı seçimlerde; Aytekin Polatel, 237 oy, İbrahim Kördemirci ise 159 oy aldı, 4 oy da geçersiz sayıldı.
Başkanlığa 4'üncü kez seçilen Aytekin Polatel Başkanlığındaki yönetim kurulu listesinde: Muhammet Kılınç, Erhan Hoşgör, Mustafa Soybaş, Ahmet Yukuş, Ahmet Akpolat, Ümit Yalman, Mustafa Kara, Sipan Turgut, Hakan Dündar, Gazi Taş, Alican Ocak, Gökhan Bektaş, Haluk Yavuzhan, Selçuk Özkan gibi ülkenin başarılı haber kameramanları yer aldı.
Türkiye Haber Kameramanları Derneği’nin yeni yönetiminde yer alan Diyarbakırlı Gazeteci Ahmet Yukuş, genel başkan yardımcılığına seçilirken bölgeden çok sayıda kameraman da yönetim şemasında yer aldı. M.Enes Özgültekin ve Burak Emek yönetim kurulu üyesi olurken, Esat Aydın, Orhan Şener, İbrahim Kaplan, Bayram Bulut danışma kurulu, Engin Dalgıç, Mehmet Emek, Necati Seyitoğulları onur kurulu üyesi olarak seçildi.

Malatya'da ağır hasarlı binalar için güvenlik önlemi Malatya'da ağır hasarlı binalar için güvenlik önlemi

Yılardır TRT de görev yapan başarılı gazeteci Ahmet Yukuş bölgede görev yapan haber kameramanlarını temsil edecek olmanın gururunu yaşadığını dile getirdi. Yukuş: “Genel kurulumuz demokratik ve şeffaf bir ortamda gerçekleşti. Biz kameramanlar toplumun objektif gözü ve hafızasıyız. Meslektaşlarımızın hak ettiği çalışma ortamına kavuşmaları ve meslek itibarının korunması için mücadele edeceğiz. Derneğimiz 1994 yılında kurulmasına rağmen ne yazık ki bölgede teşkilatlanmalar yeterince yapılmamış. Daha kapsamlı bir çalışma yürütüp yeni genç ve dinamik üyelerle daha da güçlü bir şekilde başarılı adımlar atmayı hedefliyoruz”dedi.

Editör: Aziz Fidancı