Diyarbakırlı iş insanı Nedim Şimşek, Kürtçe yayın yapan televizyona konuştuğu için kurucusu olduğu dernek tarafından disipline sevk edilince istifa etti.

Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMIAD) kurucu genel başkan yardımcısı ve son olarak başkanvekilliği yapan Diyarbakırlı iş insanı Nedim Şimşek, bir süre önce Kürtçe yayın yapan televizyona konuştuğu için dernek yönetimi tarafından görevinden alanı disiplin kuruluna sevk edilmişti. 

Dicle Kaymakamı öğretmen ve öğrencilerle buluştu Dicle Kaymakamı öğretmen ve öğrencilerle buluştu

5F425505 99Aa 4A4C 8Fab 166F60B00E1E 2.JpgDiyarbakırlı iş insanı Şimşek, disiplin soruşturmasının sonucunu beklemeden yaptığı yazılı açıklama ile birlikte kurucusu olduğu dernekten istifa ettiğini duyurdu. Şimşek açıklamasında, sırf Kürtçe bir kanala çıktığı için kendisine karşı bir yıldırma ve ayrıştırma politikası başlatıldığını belirterek, “Şahsım, yerel ve ulusal basına sektörel konular hakkında defalarca demeçler vermiş biri olarak Kürtçe kanala daha önce 28.11.2023 tarihinde katıldığımı ve bunu yönetim kurulu WhatsApp grubunda paylaşmıştım. O dönem sorun etmeyen yönetim kurulu, bugün neden aynı Kürtçe kanala verdiğim röportajı sorun ettiğini anlamamakla birlikte kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” dedi. 

“KÜRTÇE KANALA KONUŞTUM DİYE BENİ HEDEF GÖSTERDİLER”

Açıklamasında kendisini istifaya getiren süreci anlatan Şimşek, “Yönetim kurulu Zoom toplantısında, üyelerin çoğu benim istifa etmem gerektiği konusunda baskı yaptı. Yapılan oylamada, yönetim kurulunun yüzde 99'u, Kürtçe Kanal’a katıldığımı öne sürerek beni haksız yere hedef gösterdi ve KAMIAD sayfasından yapılan ilk açıklamalarında Kürtçe ve Kürtlere tahammülsüzlüklerini belli ettiler” dedi. 

965611045804931“HEDEF GÖSTERİLMEMİN NEDENİ KİMLİĞİM VE DURUŞUMDUR”

Kendisi ile ilgili haberlerin çıkması ve üyelerden ile kamuoyundan gelen tepkiler üzerine, iki saat geçmeden derneğin yeni bir açıklama yaptığını belirten Nedim Şimşek açıklamasında, “Bu açıklamada, "Türk-Kürt kardeştir" denilerek şahsımı hedef alıp kişisel çıkarlarla derneği karaladığım ifade edildi. Derneğin disiplin kuruluna sevk edildiğim belirtilirken, bu açıklama yönetim kurulu kararı gibi gösterildi. Ancak ilk açıklama yönetim kurulu WhatsApp grubunda paylaşılıp oylama sunulurken, ikinci açıklama yönetim kurulu ile asla paylaşılmadı. Başkan ve yandaşları kapalı kapılar ardında açıklamayı hazırladı. Bu, yönetim kurulu kararı değildir ve birçok yönetici bu açıklamadan haberdar değildir. Sözde şeffaflık, ilkeli duruş ve hukuk savunan kişiler, ikinci açıklamayı yönetim kuruluna sunmadan yaparak kendi yandaşlarıyla bu kararı almıştır. Belgeleri elimde mevcuttur. Bu açıklamada beni hedef göstermelerinin nedeni yalnızca kimliğim ve duruşumdur”dedi. 

Şimşek açıklamasında, olayın gerçek yüzü ortaya çıktıktan ve kamuoyuna yansıdıktan sonra gördüğüm büyük desteğin, haklılığını ve gururlu duruşunu sürdürmeye olan kararlılığını artırdığı belirterek, ”Benimle birlikte kimliğiyle gurur duyan birçok arkadaşımın da bana karşı yapılan bu tutuma karşı dayanışma içinde bulunması ve bu zihniyetle olan mücadeleyi toplu istifayla sürdürmesi beni oldukça gururlandırmıştır” dedi. Nedim Şimşek, açıklamasının son bölümünde şunları belirtti:

Amedspor Baskan Adayi Nedim Simsek Kimdir 2.Jpg

“BENİ BİR DAHA DİSİPLİNE SEVK ETMİŞLER”

 “Ayrıca, 14 Eylül’de yapılan yönetim kurulu toplantısında sosyal medya paylaşımlarımdan ötürü tekrar disipline sevk edildiğimi öğrendim. Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği’ni, bu tür ayrımcı ve ırkçı tutumlardan arındırmak için daha adil, daha kapsayıcı bir politika izlemeye davet ediyor ve derneğin, tüm üyelerinin din, dil ve ırk gözetmeksizin eşit haklara sahip olduğu bir ortam yaratması gerektiğine inanıyoruz. Bu, sadece benim ya da benim gibi tutumlara maruz bırakılmış arkadaşlarım için değil, tüm Kürt iş insanları ve diğer azınlık gruplar için kritik bir öneme sahiptir. Bu açıklamayı yaparak, yalnızca kendim için değil, benimle birlikte birçok arkadaşımın da haklarını savunmak amacıyla bu adımı atıyor ve istifa kararımı büyük bir gururla duyuruyorum. Herkesin eşit haklara sahip olduğu bir toplum için mücadelemiz devam edecektir. Bana destek veren ve bu tutuma karşı susmayan herkese teşekkür ederim.”

Editör: Ferit Aslan