Konsey Diyarbakır'da toplanıyor Konsey Diyarbakır'da toplanıyor

Diyarbakır’da Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) çerçevesinde önemli bir adım atıldı.

Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Eğil Kaymakamlığı arasında imzalanan Alt Hibe Anlaşması ile “Eğilli Kadınların ve Gençlerinin Gastronomi Yolculuğu ile Güneydoğu Lezzetleri Projesi” hayata geçiriliyor.Hedef bölgelerindeki kadınların ve gençlerin geçim durumlarını iyileştirmeye amaçlıyor.

Whatsapp Image 2024 10 17 At 22.03.31

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Dünya Bankası ortaklığında yürütülen SEECO Projesi, Türkiye’nin hedef bölgelerindeki kadınların ve gençlerin geçim durumlarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında Eğil İlçesi için 140 bin Euro bütçe ayrılmış olup bu bütçe ile sosyal girişimcilik merkezleri ve geçim kaynağı tesisleri kurulacak, kadınların ve gençlerin sosyal girişimcilik faaliyetleri desteklenecektir.

Proje kapsamında, Eğil Belediyesi’ne ait atıl durumdaki alan, yenilenerek yöresel yemek üretim, eğitim ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülebileceği modern bir merkez haline getirilecek. Bu merkezde, 60 kişiye altı ay boyunca aşçılık ve mutfak uygulamaları eğitimi verilecektir. Eğitimlerin sonunda katılımcıların kendi işletmelerini kurma motivasyonlarının artırılması ve istihdam imkânlarının sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca proje, bölgede iş birliği kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunarak sosyal ve ekonomik gelişimi desteklemeyi amaçlıyor.

Whatsapp Image 2024 10 17 At 22.03.31 (1)

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada: “Bu proje ile Eğil’de sadece bir gastronomi merkezi oluşturmakla kalmayıp, aynı zamanda kadınlarımızın ve gençlerimizin ekonomik ve sosyal gelişimine büyük katkı sağlayacağız. Bölgedeki yerel lezzetlerin tanıtılması ve yöresel değerlerin korunması, halkımızın refah seviyesini yükseltecek bir adım olacaktır. Projeye emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyor, sürdürülebilir kalkınma hedeflerimize katkı sunacak bu gibi projeleri desteklemeye devam edeceğiz.” dedi

Protokol, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Eğil Kaymakamı Volkan Hülür, Eğil Belediye Başkanı Fırat Seydaoğlu ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Yunus Çolak tarafından imzalandı.

Editör: HABER MERKEZİ