Diyarbakır'ın Hazro ilçesi nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'ten kayıplara karıştığı Van'da 3 gündür haber alınamıyor. Rojin'in, öğrenci yurdunun kamerasına yansıyan son görüntüsünde, telefon ve kulaklığını gölün kenarına bıraktığı ve daha sonra görüntüden çıktığı görülüyor. 

Photo 2024 09 29 21 18 19 2

Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Varınca Köyünde yaşayan 20 yaşındaki Rojin Kabaiş, bu yıl Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünü kazanınca babası tarafından 5 gün önce Van'a götürülerek kaydı yapıldı ve yurda yerleştirildi. 

Narin cinayetinde kayıp 8 günün sırrı çözülecek mi? Narin cinayetinde kayıp 8 günün sırrı çözülecek mi?

Rojin Kabaiş, önceki gün akşam saat 19.00 sıralarında kaldığı yurtta yemeğini yedikten sonra annesi ile telefon ile görüştü. Annesi ile görüşmeden sonra Diyarbakırlı Rojin'den bir daha haber alınamadı. 

P H O T O 2024 09 29 21 18 19

Öğrenci yurdunun güvenlik kemarasının incelenmesi ile Rojin Kabaiş'in, son olarak Van gölü kenarında cep telefonu ve kulaklığını gölün kenarına bıraktıktan sonra kamera açısından çıktığı ve kendisinden bir daha haber alınamadığı öğrenildi. 

Diyarbakır'daki ailesi, gece yurda gitmeyince sabahta sistemi yansıması ile Rojin Kabaiş'in kaybolmasından haberdar olunca Van'a gitti. 

Rojin'i arama çalışmaları devam ederken, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan konu ile ilgili sosyal medya hesabında bir paylaşım yaptı. Zeydan paylaşımında, Rojin'in arama çaışmalarında İtfaiye arama kurtarma ve dalgıç ekiplerinin de yer aldığını belirtti. Zeydan, dualarının Rojin'e sağ salim kavuşulması olduğunu ve herkesin bu konuda duyarlı olmasını istedi. 

Editör: Ferit Aslan