Diyarbakır’a 9 yıl sonra dönen dünyaca ünlü restoran zinciri Mc Donald’s, İsrail’e yönelik protestolar nedeniyle TOMA ile korunuyor.

1-126Diyarbakır’da daha önce açtığı şubesini  9 yıl önce kapatıp ayrılan dünyaca ünlü restoran zinciri Mc Donald’s, Nisan ayında Diyarbakır’a dönerek yeniden şube açmıştı. 

2-69Merkez Kayapınar ilçesi Mahabat Bulvarı (75 metrelik yol) üzerindeki ve içerisinde Luna Park’ın da yer aldığı 96 dönümlük alanda bağımsız büyük şubesini açan Mc Donald’s, Israil’in Filistin’i işgali üzerine yapılan protesto eylemlerinde hedef haline gelmişti. 

3-54Diyarbakır ve bölgede dünyaca ünlü restoran zincirlerinin şubeleri bir kaç kez İsrail’i protesto eden grupların saldırısına uğrayınca, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Mc Donald’s’ı 24 saat koruma altına almaya başladı. 

Toplamsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile gece-gündüz 24 saat koruma altına alınan Mc Donald’s’ta, ayrıca bir polis ekibi de kesintisiz görev yapıyor.

4-46Son yıllarda yatırımların cazibe merkezi haline gelen ve dünyaca ünlü restoran zincirlerinin de  şube açtığı Diyarbakır’da, Mc Donald’s, TOMA’nın koruması altında hizmetini sürdürüyor.

Diyarbakır’da 4 bin kişi 2 aydır maaş alamıyor Diyarbakır’da 4 bin kişi 2 aydır maaş alamıyor

Diyarbakırlılar, genellikle bugüne kadar toplamsal olayların veya gösterin olduğu yerde görmeye alışık oldukları TOMA’yı, Mc Donald’s’ın önünde görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Editör: Ferit Aslan