Binlerce yıllık geçmişi ve doğal güzellikleriyle dikkati çeken Diyarbakır'ın Eğil ilçesi, bu yıl düzenlenecek festivalle ziyaretçilerini büyülemeye hazırlanıyor.

Asurlulardan günümüze uzanan tarihi dokusu, antik mağaraları ve kral kızı resimleriyle ünlü Eğil, ''Peygamberler şehri'' olarak da anılıyor. Bu eşsiz coğrafyada, doğa sporları, kamp, yürüyüş ve bağ bozumu gibi birbirinden farklı etkinlikler yer alacak festival, hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlayacak.

FESTİVALDE NELER VAR?

Eğill-1

Diyarbakır Barosu’ndan işkence açıklaması Diyarbakır Barosu’ndan işkence açıklaması

Tarih ve doğanın iç içe geçtiği Eğil, dağcılık, kaya tırmanışı, yamaç paraşütü gibi adrenalin dolu aktiviteler için ideal bir yer.

Kralkızı Barajı'nın eşsiz manzarası eşliğinde doğa yürüyüşleri yaparak stres atıp, doğanın kalbinde huzur bulma imkanı da sağlayan ilçede Kaymakamlık ve belediyenin ortaklaşa düzenlediği festivalde çeşitli etkinlikler yer alıyor. 
 
Tüm vatandaşların ücretsiz katılabileceği etkinliklerde  bisiklet, dalış, kano, yamaç paraşütü ve dağcılık gibi birçok spor dalında gösteriler ve yarışmalar düzenlenecek.

Etkinlikler kapsamında bağ bozumunun da yapılacağı festival, müzik dinletileri, yerel halk oyunları ve geleneksel yemeklerle renklenecek.

Herkesi festivale katılmaya davet eden Kaynmakam Volkan Hülür, ''Tarihi ve doğal güzellikleriyle büyüleyen Eğil'e gelerek hem dinlenebilir hem de yeni şeyler keşfedebilirsiniz'' dedi.

Editör: EYYUP KAÇAR