Geleceğin elektrikli otomobilleri, pil güçlendirici jel sayesinde tek şarjla 600 milden fazla yol kat ediyor.
Araştırmacılar, jel kullanarak silikonu pillere dahil etmenin ve aynı zamanda onun yıkıcı genişleme eğilimini ortadan kaldırmanın bir yolunu buldu. Bu da gelecekteki elektrikli araçlar bu teknolojiyle tek şarjla 600 mil yol kayedebilecek.
Elektrikli araç teknolojisinin gelişiminin, pil güçlendirici jel kullanımıyla önemli bir adım atmış olduğunu ifade eden araştırmacılar, lityum iyon pillerdeki silikon anotlarının yıkıcı genişleme eğilimini ele almak ve aynı zamanda yüksek şarj kapasitesinden yararlanmak için mikrometre ölçeğindeki silikon parçacıkları ve jel bazlı bir elektrolit kullanıldığını söyledi.
TEK ŞARJLA 600 MİL
Bu gelişmeyle, elektrikli araçların tek bir şarjla 600 milden fazla yol kat etmelerinin sağlanacağını kaydeden ve livesience'ye konuşan araştırmacılar, şöyle dedi:
''Geleneksel olarak, silikon anotlar şarj edildiğinde genişleyerek pilin zarar görmesine neden olmuştur. Ancak yeni çalışmada kullanılan elastik jel elektrolit, genişleyen silikonun neden olduğu iç gerilimi dağıtarak pilin bozulmasını önler. Bu jel elektrolit sistemi, nanometre ölçeğindeki silikon parçacıklarının kullanıldığı sistemlere kıyasla daha uygun maliyetli olabilir ve mevcut üretim hatlarına daha kolay entegre edilebilir.
Eğer bu teknoloji ticarileşirse, elektrikli araçların menzilini artırabilir ve tüketici cihazları için daha uzun pil ömrü sağlayabilir. Ayrıca, mikrometre ölçeğindeki silikon parçacıkları ve jel elektrolit sistemi, mevcut pil üretim hatlarına kolayca uygulanabilir, bu da endüstri açısından önemli bir avantaj olabilir.''