Kurban Bayramı yaklaşırken, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri, bayram öncesi hesaplarına geçecek ikramiyeleri merakla bekliyor. Peki, emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Kimler bu ikramiyeden faydalanabilecek? İşte, 2024 Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri hakkında bilmeniz gerekenler.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri ödemeleri, 10 Haziran Pazartesi günü başlıyor. Emekli Sandığı (4C) emeklileri için ödemeler ilk gün hesaplara geçecek. Bağ-Kur (4B) emeklileri ise 11 Haziran Salı günü ikramiyelerini alacak. SSK (4A) emeklileri için ödemeler 12-14 Haziran tarihlerinde yapılacak. İşte ödeme takvimi:

TİGEM’de fıstık hasadı TİGEM’de fıstık hasadı
  • 4C Emekli Sandığı: 10 Haziran Pazartesi
  • 4B Bağ-Kur: 11 Haziran Salı
  • 4A SSK: 12-14 Haziran

İKRAMİYE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Emekliler, bayram ikramiyelerini internet üzerinden kolayca sorgulayabilirler. E-devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yaparak "Emekliler için Bayram İkramiyesi ve Seyyanen Ödeme Sorgulama" arama bölümünden sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir. Ayrıca bankaların mobil uygulamaları ve internet bankacılığı üzerinden de hesap bakiyeleri kontrol edilebilir.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİNDEN FAYDALANABİLİR?

Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinden SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra şampiyon sporcular, köy korucuları, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve dul ve yetim maaşı alanlar da faydalanabilecek.

İKRAMİYE MİKTARLARI VE ÖDEME ORANLARI

2024 yılı itibarıyla emekli ikramiyeleri %50 artışla 3.000 TL'ye yükseltildi. Dul ve yetim maaşı alanlara ise hisse oranına göre ödeme yapılacak. Ödemeler şu şekildedir:

  • %50 oranında: 1.500 TL
  • %25 oranında: 750 TL
  • %75 oranında: 2.250 TL

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞ ÖDEMELERİ

Kurban Bayramı'nın 16 Haziran Pazar günü başlaması nedeniyle emekli ve memur maaş ödemeleri de önem kazandı. Memur maaşları her ayın 15'inden sonra, SSK emeklileri 17-26 Haziran tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Haziran tarihleri arasında ödemelerini alacak. Bayram nedeniyle erken ödeme yapılacağına dair henüz bir açıklama bulunmuyor.

Editör: Ayşegül Yaşar