Ferit Aslan

Şırnak, Batman'ın tahtını elinden aldı Şırnak, Batman'ın tahtını elinden aldı

Amedspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, CEGA Medya’nın sorularını yanıtladı:“Amedspor tercihim bir meydana okumadır” dedi. 

Milli Takım, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımları çalıştıran, Fenerbahçe’ye son şampiyonluğunu kazandıran ünlü teknik direktör Ersun Yanal, Amedspor’u tercih etmesi ve Amedspor ile ilgili algıların kırılması dahil bir çok konuda CEGA Medya’nın sorularını yanıtladı. 

1-78Kartepe kampında Amedspor’u, Süper Lig hedeflerini gerçekleştirmek için günde 3 idman ile sezona sıkı hazırlayan Ersun Yanal, CEGA Medya aracılığı ile imza töreninden sonra ilk kez konuştu. 

AMEDSPOR İLE İLGİLİ ALGIYI KIRABİLECEK Mİ?

Yıllardır hem ayrımcılığa uğrayan, hemde hakkındaki algılar nedeniyle futbolcuların ve hocaların temkinli davrandığı Amedspor algısını Milli Takımda hocalık yapan tecrübeli bir isim olarak kırıp kıramayacağı ile ilgili soru üzerine Yanal şöyle konuştu:

3-23“AMEDSPOR, ÇOK ÖNEMLİ BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUDUR”

“Amedspor, futbolcu, teknik ekip, yönetim kurulu, kulüp çalışanları, taraftar ve bu kulübe saygı duyan insanlarsan oluşan çok önemli bir sivil toplum kuruluşudur. Bu sistemde herkesin belki bir görevi var. Benim görev alanım beyaz çizgiler ile belirlenen yeşil alanda başarılı olmak. Yönetim kuruluna ve camiaya bu konuda verilmiş bir sözüm, onların da bize inancı var. Ben ve ekibim bu görevi layıkıyla yapacağız.”

“SADECE BU BİR ALGIYI DEĞİŞTİRMEYE YETMEZ”

Amedspor teknik direktörü Ersun Yanal, “Ancak sadece bu, bir algıyı değiştirmeye yetmez. Sistemin tüm parçaları üzerine düşen sorumlulukları kusursuz bir şekilde yerine getirdiği taktirde mutlak başarıya ulaşabiliriz” dedi.

4-23“AMEDSPOR, HERKESİN SEVGİ VE SAYGISINI KAZANACAK”

Ersun Yanal, “Futbol bu ülkenin duygu birliği yaşadığı tek konu. Futbol bu ülkenin birleştirici gücü. Futbol bu ülkenin umudu. Gelecek kuşaklara içinde güzel hikayeler olan bir kitap bırakmalıyız. Bu da ancak ve ancak futbol sayesinde olur. Amedspor sadece sahada başardıkları ile değil, sosyo kültürel anlamda yaptıklarıyla da herkesin sevgi ve saygısını kazanacak. Buna inanıyor ve bu yönde çalışmaya başlıyoruz” dedi. 

666Acee79F6Dd325A093Db47.Jpg“AMEDSPOR TERCİHİM BİR MEYDAN OKUMADIR”

Ersun Yanal, Amedspor’un başına geçmesinden sonra aldığı tepkiler ile ilgili soru üzerine ise, “Beni yakın tanıyan tüm dostlarım, Amedspor tercihinin, bir meydan okuma olduğunun çok net farkında. Bu açıdan büyük destek aldım. Kamuoyunda da gerçek karşılığını bulan bir seçim olduğunun altını çizmekte yarar var. Tabi ki bu durum benim açımdan mutluluk verici. Güzel başladı ve güzel devam edip güzel de bitecek” diye konuştu. 

666B166E28410F6781Dc7037.Jpg“KENDİ HAYKELİNİ KENDİ YONTARAK YAPAN ADAM OLDUM”

Ünlü teknik direktör Yanal, Amedspor’u tercih etmesindeki nedeni açıklarken, “Ben kendi heykelini kendini yontarak yapan adam oldum hayatim boyunca. Dört büyüklerde forma giymeden Süper Lig'de şampiyon olan tek teknik direktörüm” dedi. 

“FUTBOL VE BİLİM KAVRAMLARINI YAN YANA GETİREN İLK KİŞİYİM”

Ülke futbolunda “futbol” ile “bilim” kavramlarını yan yana getiren, analiz, atletik performans, koşu mesafeleri, sporcu beslenmesi, psikoloji, fiziksel testler, yağ oranı, kan değerleri ve vücut kitle endeksi kavramlarını futbol sahasına ilk taşıyan isim olduğunu hatırlatan taşıdığını Yanal, bunları uygulayıp başarılı olduğunu söyledi. 

 “Performans Antrenörü” ve “Analiz Antrenörü” gibi mesleklerin kendisi sayesinde Türk futbol literatürüne girdiğini söyleyen Ersun hoca, “Türk futbolunda ilk kadın yardımcı antrenör ve ilk kadın psikolog, ilk diyetisyen, ilk spor hekimi ile çalışan teknik direktör oldum” diye konuştu. 

Mf1G G Z F F Rk P O05J Uf X Qg.jpg“TAKIMLARA MİLYONLARCA DOLAR GELİR KAZANDIRDIM”

Yanal, Arda Turan, Caner Erkin, Yusuf Şimsek dahil onlarca yıldız futbolcu yetiştirdiğini, görev yaptığı her takımda milyonlarca dolar transfer geliri kazandırdığını da söyledi. 

“AMEDSPOR’UN HİKAYESİNİ HERKES SEVEREK OKUYACAK”

Amedspor teknik direktörü Ersun Yanal, “Bunları kendi heykelimi kendi ellerimle yontarak yaptım. Ve şimdi Amedspor'dayım. Burada da aynı hikayeyi yazmak için tüm şartlar var. Birlikte yola çıkıp birlikte başaracağız. Amedspor'un hikayesini inanın herkes severek okuyacak” dedi.

Editör: Ferit Aslan