Sağlık

Evde kullanıma uygun tanı kitleri

Johns Hopkins Üniversitesi, evde kullanıma hazır tanı kitlerinin geliştirileceği bildirildi.

Abone Ol


Koronavirüs pandemisiyle birlikte hayatımıza giren hızlı tanı testleri, aslında uzun yıllardır Johns Hopkins Üniversitesi Bulaşıcı Hastalıklar İçin Yenilikçi Tanı Merkezi'nde (CIDID) geliştiriliyor. Merkez, dünya çapında pek çok hastalığın teşhisi için hızlı ve güvenilir testler üretmeyi hedefliyor.

Sadece COVID-19 için değil, aynı zamanda bel soğukluğu, klamidya, frengi ve Hepatit C gibi pek çok bulaşıcı hastalık için de hızlı tanı testleri geliştirildiği belirtilirken, bu testlerin hem geliştirilmesinde hem de mevcut testlerin değerlendirilmesinde önemli bir rol oynayacağı kaydedildi.

Bulaşıcı hastalıklar uzmanı Dr. Yuka Manabe, testlerin geliştirilmesinde doğruluk, maliyet ve hız gibi kriterlerin büyük önem taşıdığını söyledi.

Testlerin, kullanıcılar tarafından kolayca anlaşılabilir ve doğru sonuçlar verecek şekilde tasarlanması gerektiğini anlatan Manabe, 
''Merkez, her türlü tanı teknolojisine açık bir yaklaşımla, rekabetin artmasını ve tüketici için fiyatların düşmesini hedefliyor. Johns Hopkins CIDID'in çalışmaları, hızlı tanı testlerinin geleceği için umut vadediyor. Merkez, bulaşıcı hastalıkların teşhisinde devrim yaratarak, daha sağlıklı bir dünyaya katkıda bulunuyor'' dedi.