Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla hayata geçirilen "Aile ve Gençlik Fonu" projesinde önemli bir gelişme kaydedildiğini açıkladı. Yeni düzenlemelerle birlikte, daha fazla çiftin destekten yararlanabilmesi hedefleniyor.

GENÇLERE FAİZSİZ KREDİ
Bakan Göktaş, projenin pilot uygulamasının ilk olarak deprem bölgesinde başlatıldığını ve evlenecek gençlere 150 bin lira tutarında, 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz kredi desteği sağlandığını belirtti. Bu destek, genç çiftler arasında büyük ilgi gördü.

3 BİN 963 ÇİFT KREDİDEN YARARLANDI


15 Şubat itibarıyla başvuruların alınmaya başladığını hatırlatan Bakan, bugüne kadar 12 bin 132 çiftin başvurduğunu ve bu başvuruların 3 bin 963’ünün krediden yararlandığını söyledi.

ÜÇ İL DAHİL EDİLDİ


Bakan Göktaş, doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin de projeye dahil edildiğini ve bu illerden şartları sağlayan çiftlerin başvurularının alınmaya başlandığını duyurdu.

SGK'dan flaş karar: Bu hastalıklara sahip olanlar erken emekli olabilecek! SGK'dan flaş karar: Bu hastalıklara sahip olanlar erken emekli olabilecek!

GELİR KRİTERİ DEĞİŞTİ


Desteğin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için gelir kriterinde de değişiklik yapıldı. Göktaş, gelir şartını 2 asgari ücretten 2,3 asgari ücrete çıkartarak daha fazla çiftin krediden yararlanmasını sağladıklarını belirtti. Bakanlık olarak gençleri desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Editör: Ayşegül Yaşar