FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölüm haberleri gündemde büyük yankı uyandırdı. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Gülen'in öldüğü iddia ediliyor. Peki, Fethullah Gülen öldü mü? Hastalığı neydi?


FETHULLAH GÜLEN ÖLDÜ MÜ?

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fethullah Gülen'in hayatını kaybettiğine dair iddialar, sosyal medyada gündem oldu. Herkul internet sitesinin X platformunda yapılan açıklamaya göre, "Fethullah Gülen Hocaefendi bugün (20 Ekim) vefat etmiştir" ifadelerine yer verildi. Cenaze işlemlerine dair detaylar ilerleyen günlerde paylaşılacak.

FETHULLAH GÜLEN KİMDİR?


1999 yılından beri Amerika Birleşik Devletleri'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi ile Türkiye gündemine geldi. Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs, terör örgütü kurma ve yönetme, casusluk gibi birçok suçlama ile itham edilen Gülen, aynı zamanda sınav sorularının çalınması ve dolandırıcılık gibi suçlarla da gündeme gelmiştir.

Fethullah Gülen fotoğrafı

FETHULLAH GÜLEN'İN HASTALIĞI NEDİR?


Fethullah Gülen'in ölüm sebebi henüz resmi olarak açıklanmasa da, uzun süredir çeşitli sağlık sorunları yaşadığı biliniyor. İddialara göre, hastaneye kaldırıldıktan kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.
 

YEĞENİ ÖLÜMÜNÜ DOĞRULADI

FETÖ elebaşı Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, amcasının ölüm haberlerini doğruladı. Gülen son olarak Amerika'nın Pensilvanya eyaletinde kaldığı çiftlikten başka bir yere götürülürken görüntülenmişti.

Editör: Ayşegül Yaşar