Son günlerde AKP'li siyasetçi Galip Ensarioğlu'nun Narin'in ölümüyle ilgili yaptığı açıklama, geniş bir yankı uyandırarak sosyal medyada büyük tartışmalara neden oldu. Ancak bu gündem hareketliliğinin ötesinde, Galip Ensarioğlu'nun kim olduğu, yaşamı ve siyasi kariyeri hakkında pek çok bilgi merak ediliyor. Peki, Galip Ensarioğlu kimdir, nerelidir ve hayatında neler yapmıştır? Ensarioğlu'nun kim olduğu, hayatı ve siyasi kariyeri hakkında merak edilen detayları bu yazıda bulabilirsiniz.

Zarokistanlarda ilk ders başladı Zarokistanlarda ilk ders başladı

GALİP ENSARİOĞLU KİMDİR?

Galip Ensarioğlu, 1 Ekim 1966 tarihinde Diyarbakır'da doğmuştur. Eğitim hayatına Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Programlar İşletme Bölümünde başlamış, burada işletme alanında eğitim görmüştür.

Ensarioğlu'nun iş dünyasında geniş bir yelpazede faaliyetleri bulunmaktadır. Gıda toptancılığı, özel ve resmi benzin istasyonu işletmeciliği, özel hastane işletmeciliği ve inşaat müteahhitliği gibi sektörlerde deneyim kazanmıştır.

Ayrıca, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD), Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD), Doğu ve Güneydoğu İş Adamları Federasyonu (DOĞUGÜNSİFED) ve Diyarbakır Kültür Sanat Vakfı (DKSV) gibi önemli dernek ve vakıfların kuruculuğunu üstlenmiştir.

Ensarioğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı gibi prestijli görevlerde bulunmuştur. 

Ensarioğlu, siyasi kariyerinde TBMM 24. ve 26. Dönem Diyarbakır milletvekilliği yapmıştır. Ayrıca, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeliğinde bulunmuştur. Ancak, 2015 yılında IŞİD’le girdiği çatışmada ölen bir YPG mensubunun cenazesine katılması nedeniyle 24 Kasım 2020 tarihinde hakkında bir "terör soruşturması" başlatılmış, bu soruşturma aynı gün takipsizlik kararıyla sonuçlanmıştır.

Galip Ensarioğlu, evli ve dört çocuk babasıdır. Ailesiyle birlikte Diyarbakır'da yaşamaktadır.

Editör: Ayşegül Yaşar