HDP KONGREYE GİDİYOR, EŞ BAŞKANLAR ADAY OLMUYOR

cermikgazetesi.com-Anayasa Mahkemesindeki kapatma davası nedeniyle 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti çatısı altında seçime giren ve istediği sonucu alamayan HDP’nin en geç sonbaharda olağanüstü kongreye gideceği ve mevcut eş başkanların aday olmayacağı öğrenildi. Yapılacak olan kongre ile birlikte HDP’de büyük değişimin gerçekleştirileceği belirtildi. 

Seçimden istedikleri sonucu elde edemeyen ve oy kaybı yaşayan HDP’de eş başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar, parti ile ilgili yapılan tartışmaların önüne geçmek için dün yaptıkları açıklama ile kongrede eş başkan olmayacaklarını açıkladı. Eş başkanların bu açıklaması ile gözler HDP’nin yapacağı Olağanüstü kongre tarihine çevrilirken, bu tarihin de en geç sonbahar olacağı belirtildi. Anayasa Mahkemesinde devam eden kapatma davası ile ilgili gelişmelerinde kongrede tarihinde etkili olacağı belirtilirken, kongre ile birlikte HDP’de büyük bir değişimin gerçekleştirileceği ifade edildi. 

HDP’nin Olağanüstü kongreye gitmeden, il ve ilçe yönetimleri, bölge toplantıları, halk toplantıları ve konferanslar yaptıktan sonra kongresini gerçekleştireceği belirtilirken, eş başkanların “aday olmayacaklarını” açıklamalarının bu tartışmaların önüne geçmek ve rahat bir tartışma ortamı sağlamak için yaptıkları belirtildi. f0855a72-a9e1-44d9-b44e-772065445c59

 

Editör: Ferit Aslan