Ferit Aslan

Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran soruşturması için konuşan Baro eski Başkanı Nahit Eren ilk kez, Narin’in arkadaşlarının da organize kötülüğe alet edildiğini açıkladı. 

Eren Baro Narin

“NARİN’İN KATLEDİLMESİ, TÜRK HUKUK SİSTEMİNDE BİR İLKE YOL AÇTI”

Narin Güran soruşturmasını başından beri takip eden Diyarbakır Barosu eski Başkanı Nahit Eren, katıldığı bir televizyon programında Armağan Çağlayan’ın sorularını yanıtladı. Narin’in katledilmesinin Türkiye hukuk tarihinde bir ilkin gerçekleşmesine sebep olduğunu söyleyen Eren, “Soruşturma aşamasında bir hukuk örgütü olan Diyarbakır Barosu soruşturmaya bir müşteki sıfatı ile eklendi. Yani suçtan zarar gren kişi sıfatı ile yer alıyor. Bizim normal ceza yargılamalarında soruşturma aşamasında buna rastlanmaz. Bu dosyalarda hukuk örgütlerinin müşteki yada katılan sıfatı ile yer alması çok kıymetlidir” dedi. 

Diyarbakır'daki yangın 5 saatte söndürüldü Diyarbakır'daki yangın 5 saatte söndürüldü

Kayip Narin Guranla Ilgili Flas Gelisme Amcanin Aracindaki Koltuklar Sokuldu 2A64 Cover 1200X675“NARİN’İN ÖLDÜRÜLME SEBEBİNE YOĞUNLAŞMA, BİZİ VE SORUŞTURMA MAKAMLARINI ZORLADI”

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Nahit Eren, Narin’in katledilmesinin sebebe ile ilgili çok şey yazılıp söylendiğini hatırlatarak, “Bizi en çok rahatsız eden şey kamuoyu ve toplumun sebep konusundaki ısrarı ve buna yoğunlaşmasıdır. Dosyayı bizler açasından çıkmaz bir noktaya getiriyor. Nihayetinde sebep, saik, ikrar edilmediği sürece tespiti çok zor bir olgudur. Ama burada 8 yaşındaki bir çocuğun yaşam hakkı ihlal edilmiş. Bunu sebebiyet verenlerin yargılama makamları önünde hak ettikleri cezaları almaları gerekiyor. Aslında soruşturma makamları üzerindeki baskıya yapanda sebep ile ilgili olgudur” diye konuştu.

Narin-7“NARİN’İN ARKADAŞLARI DA ORGANİZE KÖTÜLÜĞE ALET EDİLDİLER”

Baro eski Başkanı Nahit Eren, Narin’in en güvende kendini hissettiği sosyal çevrede katledildiğini de belirterek, “Kameralara yakanlandığı en son an ve katledildiği yer asanında bir kaç metre var. Bu dramatik bir sonuçtur. Dosyada anne, abi, amca, aile bireyleri şüpheli. Kuran kursunu gidip katledilen kendi ailesinin sosyal çevresine girmeden ortadan kaldırılmış algısı yaratılmış. Kamera kaydı ortaya çıkınca B planı devreye girdi. Narin’in arkadaşları organize kötülüğe alet edildiler. Bütün bunlar saat 17.40’a kadar Narin’i gördüklerini ifade ediyorlar sorguda. Oysa Narin, saat 15.15 ile 15.45 arasında katledilmiş” dedi. 

Narin Guran Sorusturmasinda Itirafci Nevzat Bahtiyardan Tehdit Edildim Iddiasi 17259994391713“BAZ İSTASYONLARI İLE FAİLLER TESPİT EDİLİYOR”

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Nahit Eren, ceza soruşturmalarında faillerin, katillerin tespiti konusunda en çok desteği ailelerden aldıklarını, ancak narin olayında ailenin bu desteği vermediğini de söyledi. Narin olayının aydınlatılması konusunda, delillerin karartılması konusunda da ciddi bir organize kötülüğün söz konusu olduğunu söyleyen Eren, “Şu anda geldiğimiz aşama, GSM şirketlerinin baz istasyonları ve Nevzat Bahtiyar’ın ifadeleri doğrultusunda evde öldürüldüğüne dair somut beyanı var. Savcılık baz istasyonları ile olay mahalinde kimlerin olduğunu tespit etmeye başladı. Narin’in öldürüldüğü 15.15 ile 15.45 arasında şahıslara ait bulundukları yerler baz istasyonları ile tespiti yapılıyor” diye konuştu.

Editör: Ferit Aslan