Yılmaz Erdoğan'ın Kanal D'de yayınlanan ve son dönemin sevilen dizilerinden biri olan İnci Taneleri, perşembe akşamlarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Dün akşam ekrana gelen son bölümde Necmi ile Aleyna arasında yaşanan Diyarbakır diyaloğu yoğun ilgi gördü. 

Erdoğan, dizide farklı mesajlar vererek izleyicinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Diyarbakır diyaloğunun olduğu sahnede rol alan iki ismin de Diyarbakırlı olması sahneye ayrı bir renk kattı. İnci Taneleri'nde Necmi karakterine hayat veren Onur Akbay ve Aleyna karakterini oynayan Zilan Duru da Diyarbakırlı. Dün akşamki bölümde mafya babası Reyyaz'ın (Selim Erdoğan) sevgilisi Aleyna'yı kaçıran ve saklanan Necmi ile Aleyna arasında şöyle bir diyalog geçti; 

"Ben dün gece düşündüm. Önce Diyarbakır'a gidelim pasaport işini falan haledelim. Ordan çıkış yaparız artık. Yurtdışı neresiyse."

Yoğun ilgi gören bu diyalog aynı zamanda Yılmaz Güney'in bir filminde yaşanan "Diyarbakır'a gidelim" diyaloğunu da hatırlattı.

Inci Taneleri 3

Onur Akbay kimdir ?

1990 yılında Diyarbakır'da dünyaya gelen ve Eğitim hayatı için ailesiyle birlikte Adana'ya taşınan Akbay, Çukurova Üniversitesi'nden mezun oldu. Akbay, oyunculuk tutkusunu keşfettiği yıllarda Adana'da yaşıyordu. 2016-2019 yılları arasında yayınlanan 'Sıfır Bir Adana' dizisinde Cihat Sarsılmaz karakterini canlandırarak izleyicilerin dikkatini çeken Akbay, daha sonra farklı film ve dizilerde de rol aldı. 

Inci Taneleri 2

Zilan Duru kimdir ?

İnci Taneleri dizinde Aleyna karekterini canlandıran Zilan Duru 20 Temmuz 1988 tarihinde Diyarbakır'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İzmir'de tamamladı.

Diyarbakır'da AK Partililer ve bürokrasiyi buluşturan gece Diyarbakır'da AK Partililer ve bürokrasiyi buluşturan gece

2002 yılında Hey Girl adlı genç kız dergisinde kapak kızı olarak seçildikten sonra modelliğe başladı ve 7 yıl modellik yaptı.

Liseden mezun olduktan sonra 18 yaşında Acemi Cadı dizisinde rol alarak oyunculuğa başladı.[6] Büyük Buluşma adlı televizyon dizisinde Aslı, Kuzey Rüzgarı (2008) dizisinde Umut karakterini canlandırdı. 2007-2008 arasında birçok Kanal 7 filminde başrolde yer aldı. 2012'de TRT Kurdî'de yayına başlayan Kürt draması Mem û Zîn adlı dizinin ilk bölümünde yer aldı.

Oyunculuk yaşamı devam ederken Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümününü bitirdi. Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldı.

2010 yılında düzenlenen ve her ay bir yüz güzelinin seçildiği Avon Yüz Güzeli Yarışması'nda seçilen 9 güzelden birisi idi ve birinciler arasında yapılan "Avon Güzeller Güzeli Yarışması" 'nda ikinciliğe değer görüldü.

Rol aldığı ilk sinema filmi, bir nişan töreninde 44 kişinin korucular tarafından öldürüldüğü Bilge Köyü Katliamını konu alan 2011 yapımı Kir (Qırej) adlı filmdir.

2019'da Elazığ'da düzenlenen 12. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali'nde Gelecek Vaad Eden Kadın Oyuncu Ödülü'ne değer bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ