Milyonlarca kullanıcıya sahip olan Instagram Türkiye’de de en fazla tercih edilen sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde “katalog suçlar” kapsamında kapatma kararının alındığı Instagram’a erişim engellenmişti. İlk etapta “Instagram.com” adresine erişim engeli gelmiş ardından kısa süre içerisinde mobil uygulamaya erişim de durdurulmuştu. 

.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz.

INSTAGRAM NE ZAMAN DÜZELECEK?

Dicle Elektrik’ten Batman’a 5.7 Milyar TL Yatırım! Dicle Elektrik’ten Batman’a 5.7 Milyar TL Yatırım!

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Instagram yetkilileriyle görüşme gerçekleştirildiği ve katalog suçlar kapsamında kaldırılması talep edilen içeriklerin yetkililere iletildiği ifade edilmişti. Instagram’ın kaldırılması talep edilen içerikleri kabul ederek kaldırması durumunda Instagram’ın Türkiye’de yeniden erişime açılması bekleniyor. Henüz Instagram’dan süreçle ilgili resmi bir açıklama gelmezken talep edilen içeriklerin kaldırılmaması durumunda erişim engelinin devam etmesi bekleniyor.

Editör: HABER MERKEZİ