Batman’ın Kozluk ilçesinde 7 Ocak tarihinde ipe asılı bulunan 8 yaşındaki Ş.S.’nin dosyası, cinsel istismar tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilecek. 

Kozluk ilçesinde 7 Ocak tarihinde evinin önündeki ipe asılı bulunan ve daha sonra Batman’da tedavi altına alınan 8 yaşındaki Ş.S’nin soruşturmasında takipsizlik kararı verilmişti. Ancak, Diyarbakır Adli Tıp Kurumundan alındığı belirtilen ve küçük kızın istismara uğradığına dair iddialar içeren raporun ortaya çıkmasından sonra konu yeniden gündeme geldi. 

İstanbul'da düşürüldü Diyarbakır'da bekleniyor İstanbul'da düşürüldü Diyarbakır'da bekleniyor

A5 Mcmp

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 7 Ocak'ta Batman'ın Kozluk ilçesindeki evlerinin önünde ipte asılı olarak ailesi tarafından bulunan 8 yaşındaki Ş.S.'nin cinsel istismara uğradığı iddiasıyla yürütülen ve takipsizlik kararı verilerek kapatılan soruşturmaya itirazda bulundu.

Bakanlığın itirazı ile Batman Nöbetçi Batman Sulh Ceza Hakimliği, itirazı kabul ederek, kapatılan dosyayı yeni açtı. Soruşturma dosyasının bütün delilleri ile istismar olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesine gönderileceği belirtildi. 

İstanbul Adli Tıp Kurumunun dosya ve deliller üzerinde yapacağı incelemede, gerek görülmesi halinde 8 yaşındaki Ş.S’nin de İstanbul ATK’ya gönderilebileceği belirtildi. 

Abdulhamit Cakan 1024X680Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan, bugün Batman Cumhuriyet Başsavcısını ziyaret ederek, dosyaya baro olarak müdahil olma dilekçesini verdi. Çakan, bu işin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: Ferit Aslan