Ünlü oyuncu Vural Çelik, 17 Ekim 2024'te hayatını kaybetti. Avrupa Yakası dizisindeki Kubilay karakteriyle tanınan Çelik’in sağlık durumu, son yıllarda pek çok sorunla mücadele etti. Peki, Vural Çelik neden öldü?

Yalı Çapkını 78. bölüm Yalı Çapkını 78. bölüm

VURAL ÇELİK'İN SAĞLIK SORUNLARI

2014 yılında kalp krizi geçiren Vural Çelik, o tarihten itibaren sağlık problemleri yaşamaya başladı. 2024 yılına girerken, iki kez Influenza hastalığına yakalanmıştı. Bu durum, sağlık sorunlarını daha da artırdı.

Vural Çelik, Avrupa Yakası dizisinde Kubilay karakterini canlandıran ünlü oyuncu; vefatı ve hastalığıyla ilgili bilgi

HASTALIK VE VEFAT

Son olarak, 3 gün önce kalp yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirilen Çelik, 51 yaşında evinde ölü bulundu. Ölümünün nedeni, otopsi ile belirlenecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, oyuncunun vefatıyla ilgili büyük bir üzüntü dile getirildi.

VURAL ÇELİK KİMDİR?

Vural Çelik, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. 1969 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Çelik, kariyerine tiyatro ile başlamış ve birçok başarılı oyunda rol almıştır. Tiyatro dışında sinema ve dizi sektöründe de aktif olan oyuncu, özellikle komedi türündeki performanslarıyla tanınır. "Avrupa Yakası" dizisinde canlandırdığı "Sertaç" karakteri ile geniş kitlelerce tanınan Vural Çelik, farklı projelerde yer almıştır.

Editör: Ayşegül Yaşar