RTÜK Başkanı Şahin Narin Güran cinayetiyle ilgili uyarıda bulundu RTÜK Başkanı Şahin Narin Güran cinayetiyle ilgili uyarıda bulundu

Üretimlerinde büyük enerji kullanan şirketler tükettikleri enerjinin bir kısmını Güneş Enerji Santrali'nde (GES) üretecekleri enerjiyle karşılama yoluna gidiyor.

Bu kapsamda Diyarbakır başta olmak üzere Şanlıurfa, Mardin, Elazığ, Siirt ve Batman'ı seçen firmalar söz konusu yatırımlarını uygulamaya geçiriyor.

DİCLE'DE DE KURACAK

Daha önce Dicle İçesi, Bağlarbaşı Mahallesi sınırlarında 200 hektarlık alanda 140 MW kurulu gücünde 4,5 milyar lira tutarında GES kuracağını açıklayan İsdemir, Diyarbakır'da ikinci GES yatırımında Lice'yi tercih etti.

Lice'nin Duruköy Mahallesinde 83 hektarlık tarım dışı arazide 40 MW kurulu gücünde 702 milyon lira tutarında santral kuracak olan İsdemir, proje kapsamında 550 Wp gücünde 92 bin 718 adet panel ve 8 adet inverter kuracak.

 Santralde yılda yaklaşık yıllık 74 milyon kWh elektrik üretecek olan İsdemir, bu enerjiyi elektrik İskenderun Demir ve Çelik A.Ş’nin elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.

Editör: Özgür Ayaydın