Jandarma Genel Komutanlığı’na yapılacak 9 bin 690 uzman erbaş alımı için başvuru süreci 7 Ekim 2024 tarihinde başladı ve 21 Ekim 2024 tarihinde sona erecek. Başvurular, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden e-Devlet kapısı aracılığıyla alınacak. Posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurular, Jandarma Genel Komutanlığı’nın resmi internet sitesi olan jandarma.gov.tr üzerinden yapılmaktadır. Başvuru sürecini tamamlamak isteyen adaylar, "İşlemler" sekmesinden "Personel / Öğrenci Alım Başvuru ve Sonuçları" bölümüne ulaşarak e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI ŞARTLARI

  • Türk vatandaşı ve erkek olmak,
  • En az lise mezunu olmak (ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları başvurabilir),
  • 01 Ocak 2024 itibarıyla 20-27 yaş arasında olmak,
  • Askerlik yapma şartı aranmayacak ancak askerlik sırasında başvuru yapanların birlik komutanlıklarından olumlu nitelik belgesi alması gerekmektedir,
  • Sağlık şartlarını taşımak ve boy-kilo kriterlerine uygun olmak.

KPSS PUANI ŞARTI

Başvuru yapacak adaylardan, 2023-2024 KPSS sınavından en az 50 puan almış olmaları istenmektedir. Şehit veya vazife malulü eş ve çocukları içinse KPSS taban puanının %80’i yani en az 40 puan gerekmektedir.

SON BAŞVURU TARİHİ

Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları 21 Ekim 2024'te sona erecek. Adaylar başvurularını son güne kadar tamamlayabilecekler.

Uzman Erbaş 1

DETAYLI BİLGİ VE KILAVUZ İÇİN

Başvuru kılavuzu ve daha fazla bilgiye, Jandarma Genel Komutanlığı’nın resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

KILAVUZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

UZMAN ERBAŞ MAAŞI NE KADAR? 

Bakan Kurum: 2053 net sıfır emisyon hedefimize ulaşmakta kararlıyız Bakan Kurum: 2053 net sıfır emisyon hedefimize ulaşmakta kararlıyız

2024 yılı itibarıyla uzman çavuş maaşları şu şekildedir: Jandarma Uzman Çavuş Maaşı: 47.400 TL ile 81.500 TL arasında değişmektedir.

Editör: Ayşegül Yaşar