Diyarbakır Büyükşehir bitki üretim kapasitesini artırıyor Diyarbakır Büyükşehir bitki üretim kapasitesini artırıyor

Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra derede cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın (8) ön otopsi raporu ortaya çıktı. Raporda, cesette çürüme başladığı için ölüm şekli ve zamanının belirlenemediği bildirildi.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ön raporunda  Narin’in içinde olduğu çuvalda cesede ait olduğu değerlendirilen kaval kemiği bulunduğu, cansız bedeninden 91 örnek alındığı, çürüme başladığı gerekesiyle ölüm şekli ve zamanının belirlenemediği kaydedildi.

 Kesin ölüm sebebinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılacak çalışmayla belirleneceği aktarılan raporda, şu ifadelere yer verildi:
 “Cenaze bütünlüğü bozulmadan önce ve cesedin içerisinde bulunduğu çuvaldan çıkarılmadan skopi işlemlerine tabi tutuldu. Radyoloji uzmanı ve adli tıp uzmanları eşliğinde gerekli incelemeler yapıldı. Ardından moleküler ve genetik incelemeye esas olacak biyolojik bulgu, sürüntü örnekleri detaylıca cesedin her noktasından olacak şekilde alındı. 
Ceset üzerinden alınan örneklerden istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde örnekler alındı. Toplamda 91 adet örnek alındı.

Adli Tıp uzmanları eşliğinde yapılan otopsinin tümü kamera kaydı alınmak suretiyle usulüne uygun bir biçimde başlanıldı."
Raporda, Adli Tıp uzmanlarınca cesedin açıldığı, sol bacak diz kapağında itibaren kopma olduğu, cesedin bulunduğu bir çuval içerisinde cesede ait olduğu değerlendirilen muhtemel kaval kemiği olduğu kemiğin muhafaza altına alınarak diğer kemik parçalarıyla beraber İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilerek, bacaktaki kopmanın sebebinin ancak burada yapılacak inceleme ile çözümlenebileceği kaydedildi.

Adli Tıp uzmanlarının ilk izlenimlerinde cesette ciddi anlamda çürüme başlamış olduğundan somut bir beyanda bulunmanın mümkün olmayacağı aktarılan raporda, " Yapılan otopsi işleminde bu aşamada gözle görünür bir kesici- delici alet veya ateşli silah yaralanması, iç kanama bulgusu elde edilemediği, cesetteki çürüme sebebiyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda da bulunulamayacağı, kesin ölüm sebebinin Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nce yapılacak moleküler incelemeler, patolojik çalışmalar, İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilen numuneler üzerinde yapılacak incelemeler ile belirlenebileceği Adli Tıp Heyetince belirtilmiştir.” denildi.

(DHA)

Editör: Meral Özdemir