LGS tercih robotu: Lise tercihleri nasıl yapılır? Yüzdelik dilime göre liseler ve kontenjan bilgileri... LGS tercih robotu: Lise tercihleri nasıl yapılır? Yüzdelik dilime göre liseler ve kontenjan bilgileri...

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sonuçları için geri sayım başladı. 17 Temmuz'a kadar sürecek olan tercih işlemleri sonrası, öğrenciler aldıkları puanlar ve boş kontenjanlara göre tercih ettikleri okullara yerleşecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024 LGS tercih sonuçları için tarihi açıkladı. Peki, LGS tercihi nasıl yapılır? LGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilenler…

2024 LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB tarafından açıklanan 2024 LGS tercih takvimine göre, sonuçlar ve boş kontenjanlar 22 Temmuz 2024 tarihinde "meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek. Öğrenciler ve veliler, bu tarihte sonuçlarını öğrenebilecek ve yerleşim durumlarını kontrol edebilecekler.

LGS TERCİHİ NASIL YAPILIR?

Tercih işlemleri, öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüğüne onaylatılmalıdır. Bu adım, tercihlerin geçerliliği için kritik önem taşır.

YEREL YERLEŞTİRME VE MERKEZÎ SINAV PUANI

Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dahil tüm öğrenciler, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır. Bu nedenle tercih işlemlerinin dikkatli ve eksiksiz yapılması gerekmektedir.

Editör: Ayşegül Yaşar