Son günlerde yaşanan bunaltıcı sıcakların ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü, serinletici ve ferahlatıcı bir haber verdi. Birçok ilde gök gürültülü sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarlar bekleniyor. Meteoroloji'nin son hava tahmin raporuna göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimleri yağışlı havanın etkisi altına girecek. Peki, hangi şehirler yağış alacak ve ne zaman etkili olacak? İşte detaylar...

YAĞIŞLI HAVA NE ZAMAN GELİYOR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Trakya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Bolu, Muş, Bitlis, Van ve İstanbul'un batısı ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR DURUMU

Hava sıcaklığının iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. Bu nedenle vatandaşların rüzgarın etkilerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji, İç Ege ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında güney ve güneybatı yönlerden esmesi beklenen kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu. Vatandaşların çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi risklere karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

ŞEHİR ŞEHİR HAVA DURUMU

·     Güneydoğu Anadolu:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 37°C Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C, 36°C Az bulutlu ve açık

SİİRT °C, 34°C Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA °C, 37°C Az bulutlu ve açık

Ölmek bile yüzde 100 zamlandı Ölmek bile yüzde 100 zamlandı
  • Marmara: Trakya, Bilecik ve İstanbul'un batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.
  • Ege: Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.
  • Akdeniz: Isparta ve Burdur çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde sağanak yağış bekleniyor.
  • İç Anadolu: Bölgenin kuzeybatısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.
  • Doğu Anadolu: Kuzeydoğu kesimleri ile Muş, Bitlis ve Van çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor.
  • Karadeniz: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri yerel sağanak yağış alacak.

Editör: Ayşegül Yaşar