Aralarında doktor, mühendis, öğretmen, ev hanımı, emekli, akademisyen gibi çeşitli mesleklerden müziğe gönül vermiş bir grup amatör icracı, çeyrek asırdır verdikleri konserlerle Diyarbakır'da müziğin eşsiz tınısını musikiseverlerle buluşturuyor.

Daha önce Diyarbakır Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu, ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Türk Müziği Topluluğu, olarak çalışmalarını yürüten koro, kurumsallaşma yolunda ilk adımı atarak  Diyarbakır Sanat ve Musiki Derneği (DİSAM-DER) olarak kuruluşunu gerçekleştirdi.
Yönetim kurulu; Necdet Genç, Muhittin Tutkun, Belgin Yurtdaş, İhsan Eken, Nesrin Erdoğmuş, Ümit Taş, Mehmet Erçetin ve Veysel Bürçün'den oluşan DİSAM-DER, şimdilerde çalışmalarını heyecanla yürütecekleri mekan arayışında.

Amedspor’da, şampiyonluktan sonra ilk kez tesis yenilendi Amedspor’da, şampiyonluktan sonra ilk kez tesis yenilendi

33C7A000 Bede 462E Ad31 39Ba53579767
Dernek Başkanı Necdet Genç, CEGAMedya'ya yaptığı açıklamada,  1997 yılından bu yana amatör olarak korolarda müzik yaptığını söyledi.
Daha önce Diyarbakır Valiliği İl Kültür Müdürlüğü, ardından Büyükşehir Belediyesi'nin mekan tahsisi sayesinde çalışmalarını yürüttüklerini belirten Genç, "Belediye bize müzik çalışmalarımız için mekan sağlıyordu. Ayrıca konserlerimizin bilboardlardaki afiş reklamı, ve profesyonel olarak bize destekte bulunan sazların konser ücretini ödüyordu. Biz yıllarca gönüllü olarak koro çalışması yaptık" dedi.

"Amacımız müzik yapmak"
 
Genç, bugüne kadar verdikleri bütün konserlerin müzikseverlerce büyük ilgiyle izlendiğini, salonların dolup taştığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Yıllardır tamamen gönüllü olarak büyük bir emekle büyüttüğümüz, emek verdiğimiz koromuz müzikseverlerden büyük ilgi görüyor. Konserlerimiz büyük ilgiyle izleniyor. 

DBB Türk Müziği Topluluğu olarak koro şefimiz Meltem Macit"in yönetiminde uzun zaman Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde çalışmalarımızı sürdürdük. Yerel seçimlerin ardından yer sıkıntısı çekmeye başladık. Aynı yerde çalışmaya devam isteğimizi Büyükşehir Belediyesi yetkililerine yazılı olarak ilettik ancak dönüş olmadı. En son DBB Kültür Daire Başkanı sayın Çağla Sanay ile görüştük. Ancak Whatsap üzerinden uygun görülmedi şeklinde yanıt geldi.
3-4 aydır çalışacak mekan bulamadığımız için konsere de çıkamadık. Hangi kapıyı çaldıysak, kurumsal kimliğimizin olmaması sıkıntısıyla karşılaştık. Bu nedenle dernekleşmeye karar verdik. Dün itibariyle Diyarbakır Sanat ve Musiki Derneği (DİSAM-DER) olarak kuruluşumuzu gerçekleştirdik ve geçiçi yönetimi oluşturduk.
Kurumsal bir kimlikle daha sağlıklı yol alabileceğimize karar verdik. Bizim amacımız her dilde seslendirdiğimiz eserleri müzik yapmak.

55 kişiden oluşan müziğe gönül vermiş korist arkadaşlarımızla bir an önce çalışmalarımıza başlamak istiyoruz. Mekan tahsisi için Vali Yardımcısı sayın İlyas Öztürk ile de görüştük. Yardımcı olacaklarını söylediler. Bekliyoruz."

Bb429124 9F79 403D 9Fb6 Ff4764E8E54B

Editör: Meral Özdemir