Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran’ın kimliğinin çuvaldan çıktığına dair iddialara açıklık getirdi. 

Eren, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Narin’in kimliğinin çuvaldan çıktığı paylaşımlarının doğru olmadığını savundu.

Eren’in açıklaması şöyle:

Diyarbakır'da güvenlik toplantısı; Gündem Dicle Üniversitesi Diyarbakır'da güvenlik toplantısı; Gündem Dicle Üniversitesi

“KİMLİĞİ AĞABEY TESLİM ETTİ”

“Narin’in soruşturma sürecini büyük bir titizlikle takip ediyoruz. Baromuzun oluşturduğu komisyon çalışmalarını özenle sürdürmektedir. Kamuoyunun bir an önce fail/lerin hak ettikleri cezayı alması konusundaki haklı beklentisinin farkındayız. Bu beklenti ile kamuoyunun ve basının dosyaya olan ilgisini soruşturma süreci açısındna çok değerli buluyor ve önemsiyoruz. 

Ancak gerçek olmayan ve  yine bir çok yerde paylaşılan bu ve benzeri bilgilerin soruşturma sürecine bir faydası olmayacağınıda  belirtmek istiyorum. Narin’in kimliği otopsinin yapıldığı gece Adli Tıp kurumuna gelen Narin’in abisi Baran tarafından soruşturma savcılarına teslim edildi. İddia edildiği gibi torba içerisinde değildi. Doğru bilgilendirme için zaman zaman bu ve benzeri yanlış bilgileri düzeltme gereksinimi duyuyoruz. Daha öncede ifade ettiğim üzere NARİN için ADALET demeye ve mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Editör: HABER MERKEZİ