LGS birincisi Mardinli öğrenci Galatasaray Lisesi'ni istiyor LGS birincisi Mardinli öğrenci Galatasaray Lisesi'ni istiyor

ÖSYM, YKS adayları için OBP puan güncellemesi sürecini başlattı. Ortaöğretim Başarı Puanı sisteminde hata bulunan öğrenciler, bu süre zarfında bilgilerini güncelleyebilecekler. Sınav değerlendirme işlemlerinde adayların ortaöğretim seviyesindeki eğitim bilgilerini kullanan ÖSYM, OBP güncelleme işlemlerinin nasıl yapılacağına dair detaylı bilgileri açıkladı. Peki OBP onaylama nasıl yapılır? İşte detaylar...

OBP GÜNCELLEMESİ NASIL YAPILIR?

OBP güncelleme işlemi, ÖSYM tarafından birkaç basit adımla tamamlanabiliyor. İşte, güncelleme sürecinin adım adım detayları:

1.     ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden eğitim bilgilerinizi kontrol edin. AİS'e giriş yaparak mevcut bilgilerinizi gözden geçirin. Eğer bilgilerinizde eksiklik veya hata varsa, bu durumu düzeltmek için gerekli adımları atmalısınız.

2.     Eksik veya hatalı bilgiler bulunuyorsa, mezun olduğunuz ortaöğretim kurumu ile iletişime geçerek bilgilerin e-okul sistemi üzerinden düzeltilmesini sağlayın. Düzeltilen bilgileri tekrar AİS üzerinden kontrol ederek onaylayın. Bu adım, güncelleme sürecinin tamamlanabilmesi için kritik öneme sahiptir.

3.     Eğitim bilgisi e-okul'a eklenemeyecek durumda olan adaylar, bilgilerini Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi (KKİS) üzerinden okullarına işlettirip AİS üzerinden onaylamalıdırlar. Bu sistem, e-okul ile entegre olmayan bilgilerin doğru şekilde sisteme dahil edilmesini sağlar.

4.     OBP güncelleme işlemlerinizi 28 Haziran 2024 saat 16:00’ya kadar tamamlamanız gerekiyor. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Bu nedenle, adayların belirtilen adımları takip ederek bilgilerini güncellemeleri ve süreci tamamlamaları önem arz etmektedir.

Editör: Ayşegül Yaşar