CHP lideri Özgür Özel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yapılan görüşmede, futbol sahasında yaşanan 'bozkurt işareti' tartışmalarını ele aldı. Özel, bu sembolizmin özgürlükçü bir bakış açısıyla değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, geçmişte yaşanan Deniz Naki olayını hatırlatması üzerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ,  'bozkurt' işareti yaparak "Almanya'nın Bozkurt işareti yapanlarla değil, Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha iyi olur" dedi.

Türkiye siyasetinin iki önemli figürü, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve CHP lideri Özgür Özel, CHP Genel Merkezi'nde bir araya gelerek gündemi sarsan bir görüşme gerçekleştirdi.

Özel ve Özdağ'a Türkiye A Milli Takımı oyuncusu Merih Demiral'ın Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2024) Avusturya maçında attığı golü 'bozkurt' selamı soruldu. Özdağ,  'bozkurt' işareti yaparak "Almanya'nın Bozkurt işareti yapanlarla değil, Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha iyi olur" dedi.

İranlı seçmenler ikinci tur için Van’da oy kullandı İranlı seçmenler ikinci tur için Van’da oy kullandı

ÖZEL, DENİZ NAKİYİ HATIRLATTI

Özgür Özel ise aynı soruya "UEFA'nın harekete geçmesini doğru bulmuyoruz. Ama bu tartışmayı Türkiye'de büyütmek, köpürtmek başta milli takıma zarar verir. Bundan birkaç yıl önce başka bir futbolcu zafer işareti yapınca, bugün bu işareti savunanlar tarafından linç edilmişti. Onları kendilerini sorgulamaya davet etmek gerekir" cevabını verdi.

7B6695D9 7Faf 4Fc8 90E5 7644Dd3C273F

Özel, Kayseri'deki ırkçı saldırılarla ilgili,

"Türkiye'nin düzensiz göç, kaçak göçmen sorunu vardır ve bu sorunun çözülmesi için CHP olarak en kuvvetli inisiyatifi alacağımızı bu seçim süreci bittikten sonra söyledik. Zamanında "Esad'la görüşün" dediğimizde bize dediğini bırakmayanlar şimdi tekrar "tatil yapabiliriz" noktasına geldiler. Ben Beşar Esad'la görüşmenin sağlanması, Suriye'nin istikrara kavuşması ve sığınmacıların her birisinin AB'nin de elini taşın altına sokarak gitmesini tüm muhataplarımızla görüşüyoruz" dedi.

ZAFER PARTİSİ'NDEN İKİ ÖNERİ

Ümit Özdağ ise "Ülkemizin en önemli gündemi hiç şüphesiz yaşayan 13 milyon sığınmacı, kaçak ve her gün 1000-1200 kişi sınırlarımızdan geçerek Türkiye'ye girip değişik illere dağılıyorlar. Bunların durdurulması bu sayının azaltılması konusunda bazı somut ve yasal düzenleme gerektiren önerilerimiz vardı, bunları ilettik. Sağ olsunlar ilgiyle dinleyip not aldılar, değerlendirmeler yaptık. Bunlardan bir tanesi Ottawa anlaşmasından Türkiye'nin geri çekilmesiyle ilgili bir öneri. Diğeri ise sınırdaki askeri birliklerimizin yeni bir hukuki düzenlemeyle silah kullanma yetkisinin genişletilmesi. Bunları değerlendirecekler. Toplantının amacı Türkiye daha güvenli olsundu. Bu doğrultuda ben de görüşmelerimizin devam edeceğini umuyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Ayşegül Yaşar