Gebze Belediye Başkanından şok açıklamalar! Gebze Belediye Başkanından şok açıklamalar!

Stres, hareketsizlik ve yanlış beslenme gibi pek çok faktör, özellikle göbek bölgesinde inatçı yağların birikmesine neden oluyor. Ancak Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerdiği kahvaltı alışkanlıkları, bu yağları eritmenize yardımcı olabilir. Karatay, kahvaltıda tüketilen belirli besinlerle karın bölgesindeki yağlardan kolayca kurtulabileceğinizi belirtti.

CANAN KARATAY’IN ÖNERDİĞİ KAHVALTI İLE GÖBEK YAĞLARINA VEDA!

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sabah kahvaltısında yer fıstığı, fındık, ceviz ve badem gibi kuruyemişlerin tüketilmesini tavsiye ediyor. Bu besinlerin, metabolizmayı hızlandırarak göbek bölgesindeki yağları erittiğini vurgulayan Karatay, ekmek ve poğaça gibi karbonhidratlı yiyeceklerden ise uzak durulması gerektiğini söylüyor.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerdiği kahvaltı ile karın dümdüz oluyor ve yağlar eriyor.

MUCİZE KAHVALTI LİSTESİ

Karatay’a göre kahvaltıda az pişmiş yumurta, menemen, omlet veya pastırma gibi protein ağırlıklı besinler tüketilmeli. Bu kahvaltı sayesinde vücuttaki yağ oranı dengelenirken, açlık hissi de ortadan kalkıyor.

BESLENME ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRİN


Kilo vermek isteyenlere günde üç ana öğün ve üç ara öğün öneren Karatay, ara öğünlerde hafif yiyecekler tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Özellikle ceviz, kuru erik ve yoğurt gibi gıdalar ara öğünlerde idealdir.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerdiği kahvaltı ile yağlara veda edin

KARATAY’IN ZAYIFLAMA İÇİN ALTIN KURALLARI:

  • Günde 8-10 bardak su tüketin
  • Kızartmalardan kaçının, haşlama veya ızgara tercih edin
  • Üç beyazı; şeker, un ve tuzu hayatınızdan çıkarın
  • Günde 45 dakika yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin
  • Düzenli uyku alışkanlığı edinin
Editör: Ayşegül Yaşar