Can Atalay kimdir, kaç yaşında? Can Atalay tahliye mi oluyor? Can Atalay kimdir, kaç yaşında? Can Atalay tahliye mi oluyor?

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yeni anayasada Kürtlerin tanınmasını, hak ve hukuklarının eksiksiz verilmesini ve Kürtçe'nin ikinci resmi dil olmasını istediklerini söyledi. 

Photo 2024 09 07 11 23 54 2Irak Kürdistan Federe Bölgesini ziyaret eden HÜPA PAR heyetinden parti sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Erbil merkezli yayın yapan RUDAW Televizyonna konuştu. kendi ana dili olan Kürtçe ile ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim almanın en temil hakları olduğunu söyleyen Ramanlı, özetli şöyle konuştu:

Photo 2024 09 07 11 23 54 3"ÖZERKLİK GİBİ BİR YAPIYA GEREK YOK, KÜRTÇE RESMİ DİL OMLADI"

"Türkiye'de kardeşçe bir arada yaşamanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle milletimiz için istediğimiz şey, rahat, güzel ve onurlu bir hayattır. Bu federal yada özerklik gibi bir yapı gerektirmez. Yeni anayasada, Kürtlerin tanınmasını, hak ve hukuklarının eksiksiz verilmesini ve Kürtçe'nin de ikinci resmi dil olarak kabul edilmesini istiyoruz." 

P H O T O 2024 09 07 11 23 54

Editör: Ferit Aslan