Merkez Bağlar ilçesinin sınırları içerisinde bulunan ve 151 bini aşkın nüfusuyla Bayburt, Tunceli, Ardahan ve Gümüşhane ile 804 ilçeden büyük olan mahallede çözülmeyen altyapı sorunları vatandaşları çileden çıkardı.

Bağcılar Mahallesi 2-1

31 Mart yerel seçimleri öncesinde kaldırımları sökülen ve ihaleye verilen mahalle sakinleri, aylardır mağduriyet yaşıyor. Kaldırım olmadığı için caddede yürümek zorunda kalan vatandaşlar, enerji altyapısının yenilenmesi için sökülen kaldırımların biran önce yapılmasını bekliyor. 

Bağcılar Mahallesi Kaldırım

Seçimlerden sonra mevcut yönetimin değişmesi, göreve yeni gelen yönetimin ise eski ihaleleri iptal etmesi ve yeni ihalenin ne durumda olduğunun bilinmemesi, mahalle sakinlerini toz içerisinde yaşamaya zorunlu bırakıyor. 

Bağcılar Mahallesi 3

Bu durumun daha ne kadar süreceğini bilmediklerini anlatan vatandaşlar, "Kaldırımlarımızın biran önce yapılmasını istiyoruz. Aylardır adeta çile çekiyoruz. Kışın çamurda yürümek zorunda kaldık. Yazın da tozla boğuşuyoruz.Bu durum daha ne kadar sürecek ? Yetkilileri biran önce göreve davet ediyoruz" dediler.

Diyarbakır’da ‘Toplumsal Cinsiyet’ eğitimleri sürüyor Diyarbakır’da ‘Toplumsal Cinsiyet’ eğitimleri sürüyor

Cega Medya, sorunu yerel seçimler sonrası 15 Mayıs'ta da gündeme getirmişti. Ancak aradan geçen 2,5 ayda mahallede değişen bir şey olmadı.

Editör: HABER MERKEZİ