Artvin’in yüksek kesimlerine kar yağdı Artvin’in yüksek kesimlerine kar yağdı

Van Büyükşehir Belediyesi, ekolojik belediyecilik anlayışı ile her alanda çalışmalarını sürdürüyor. Kayyım döneminde İskele Mahallesi'nde bulunan İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin arıtma çamurları, Özalp yolu üzerindeki eski çöplük alanı yanındaki arazilere gelişigüzel açılan çukurlara dökülüyordu. Bu durum, kötü koku ve çevre sağlığı açısından ciddi bir risk oluşturuyordu.

Kayyım döneminin ardından Van Büyükşehir Belediyesi, ekolojik belediyecilik anlayışıyla alana müdahale ederek arıtma çamurlarının ıslahını sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, alanda yoğun bir çalışma yürüterek, çamur dökülen çukurları tek tek kapatıyor. Bertaraf edilen çukurlar ile birlikte bölgede kötü kokuda ciddi bir düşüş yaşandı.

Yeşillendirme çalışmalarıyla daha güzel bir gelecek

Yürütülen çalışmalar, bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Yurttaşlar, Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ederek, temiz bir çevreye kavuştukları için memnun olduklarını dile getirdi. Çamur çukurlarının kapatılmasıyla birlikte, bölgede yeşillendirme çalışmaları da yapılacak. Böylece, çevreye duyarlı bir yaklaşımla, daha yaşanabilir bir alan oluşturulacak.

Ekolojik belediyeciliğin gücü

Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmayla bir kez daha ekolojik belediyecilik anlayışının önemini gösterdiğini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, “Belediyemiz, çevre sorunlarına kalıcı çözümler üreterek, gelecek nesillere daha temiz bir coğrafya bırakmayı hedefliyor. İleri Biyolojik Arıtma Tesisi projesinde yer alan arıtma çamuru bertaraf ünitesi kayyım yönetimi tarafından projeden çıkarılıp sahaya uygulanmadığından dolayı çamur bertaraf problemi ortaya çıkmıştır. Söz konusu sorunun ortadan kaldırılması için çamur bertaraf ünitesi ihale hazırlık aşamaları devam etmektedir” dedi.

Kaynak: Bülten