Türk voleybolunun parlayan yıldızlarından biri olan Tuğba Şenoğlu İvegin, gerek kulüp kariyeri gerekse milli takım başarılarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Son olarak milli takım kadrosundan son anda çıkarılan  Tuğba Şenoğlu İvegin'in kariyerini, başarılarını ve merak edilen soruların cevaplarını bir araya getirdik.

YAŞ VE KARİYER BAŞLANGICI

Tuğba Şenoğlu İvegin, 2 Şubat 1998 tarihinde Mersin'in Tarsus ilçesinde dünyaya geldi. Voleybola 10 yaşında başladığı bilinen başarılı sporcu, yetenekleri ile kısa sürede dikkatleri çekti.

KULÜP KARİYERİ

Voleybola başladığı yıllarda yeteneğini ortaya koyan Tuğba Şenoğlu İvegin, ilk olarak 2014-2015 sezonunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a transfer oldu. Bir sonraki sezonu ise Beşiktaş'ta kiralık olarak geçiren yetenekli oyuncu, kariyerinin önemli bir bölümünü Sultanlar Ligi ekiplerinden Vakıfbank'ta sürdürdü. Şu anda hangi kulüpte oynadığına dair net bir bilgi bulunmamakla birlikte, son olarak Vakıfbank forması altında mücadele ettiği biliniyor.

Amedspor'a transfer oldu, ilk mesajı Kürtçe verdi Amedspor'a transfer oldu, ilk mesajı Kürtçe verdi

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Tuğba Şenoğlu İvegin, milli voleybol kariyerinde de önemli başarılar elde etti. 2017 yılında 20 Yaş Altı Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nda mücadele eden milli takımda yer aldı ve turnuvanın rüya takımına "En İyi Smaçör" olarak seçildi. Aynı zamanda Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı'nda da forma giyen Tuğba Şenoğlu İvegin, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda elemeleri geçen milli takımın başarısında önemli bir rol oynadı. Ayrıca, 2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda üçüncü olan milli takımın da bir parçasıydı.

Editör: Ayşegül Yaşar