Taro Emir Tekin, şimdi ise Star TV’nin rekortmen dizisi Yalı Çapkını’nın yeni sezonunda Kaya rolüyle seyirciyi şaşırtmaya hazırlanıyor. Dizide, Halis Ağa’nın torunu yani Halis Ağa’nın İngiltere’deki kızı Nükhet’in oğlunu canlandırıyor. Kaya’nın diziye girişiyle yeni olayların habercisi olduğu söyleniyor. Tekin, dizide Binnur Kaya, Çetin Tekindor, Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir gibi başarılı oyuncularla birlikte çalışacak.

TARIK (TARO) EMİR TEKİM KİMDİR?

Taro Emir Tekin, Şevval Sam ve Metin Tekin’in oğlu olarak 1997 yılında İstanbul’da doğdu. Sanat ve spor dünyasının tanınmış isimlerinin torunu olan Tekin, oyunculuk eğitimi almak için İngiltere’ye gitti. Burada birçok prestijli okulda eğitim gördü ve mezun oldu. Türkiye’ye döndükten sonra ise Netflix, BluTV ve Kanal D gibi platformlarda yer alan dizilerde rol aldı. Son olarak Bir Peri Masalı adlı dizide başrol oynadı. Şimdi ise Yalı Çapkını’nın yeni sezonunda Halis Ağa’nın torunu Kaya karakterini canlandırıyor. Ayrıca müzikle de ilgilenen Tekin, gitar ve piyano çalıyor ve annesiyle düet yapıyor.

ŞEVVAL SAM VE METİN TEKİN’İN OĞLU

Taro Emir Tekin, 15 Haziran 1997 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Annesi Şevval Sam, ünlü şarkıcı Leman Sam’ın kızı ve başarılı bir sanatçıdır. Babası Metin Tekin ise eski milli futbolcu ve spor yorumcusudur. Tekin, ailesinin sanat ve sporla iç içe olmasından dolayı küçük yaşlardan itibaren bu alanlara ilgi duydu. Oyunculuk eğitimi almak için İngiltere’ye giden Tekin, Cambridge School of Visual & Performing Arts dahilinde University of Arts London’ın PaPA derecesini bitirdi. Sonrasında RADA Foundation kursunda eğitim alıp, Oxford School of Drama’da eğitimine devam etti.

TÜRKİYE’DE KARİYER

2019 yılından beri Türkiye’de yaşayan Tekin kariyerine burada devam ediyor. İlk olarak 2020 yılında Netflix yapımı Rise of Empires: Ottoman dizisinde Mehmed karakterini canlandırdı. Ardından BluTV yapımı Çıplak dizisinde Bulut rolüyle izleyici karşısına çıktı. 2020-2022 yılları arasında Kanal D ekranlarında yayınlanan Sadakatsiz dizisinde Selçuk Dağcı karakterine hayat verdi ve bu rolle adından söz ettirdi. Son olarak Bir Peri Masalı adlı dizide Onur Köksal karakteriyle başrolde yer aldı.

MÜZİKLE DE İLGİLENİYOR

Taro Emir Tekin, oyunculuğun yanında amatör olarak müzikle de ilgilenmektedir. Gitar ve piyano çalan Tekin, zaman zaman sosyal medya hesabından müzik paylaşımları yapmaktadır. Ayrıca annesi Şevval Sam ile birlikte düet yaptığı videolar da hayranları tarafından beğeniyle izlenmektedir.

Editör: Özgür Ayaydın