İrfan Gözen

Türkiye'de, futbol ve bilimi bir araya getiren ilk teknik direktör olarak bilinen Amedspor teknik direktörü Ersun Yanal, futbolcunun maça hazırlanması için gereken bütün cihaz ve ekipmanların olduğunu belirterek, “Liverpool’da ne varsa bugün Amedspor’da da o var” dedi. 

Whatsapp Image 2024 09 19 At 11.05.22 (1)"HER ŞEYİ ÇİZİP VİDEOLARLA SUNUM YAPIYORUM"

Diyarbakır'da, basın mensupları ile bir araya gelen Amedspor teknik direktörü Ersun Yanal, takımın maçlara hazırlanması ve Amedspor'un bu sezon aldığı cihaz ve ekipmanlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çalışma prensiplerinden bahseden Yanal; “Ben nasıl çalışıyorum; oyuncularıma sabah tesislere geldiğinde kahvaltı yaptırıyorum ve o gün hangi antrenmanı neden yapacağımı hemen 5-6 dakikalık bir sunumla, videolarla ve görüntülerle daha önce çekmiş olduğum drone görüntülerini, maç görüntülerini ve antrenman çizimlerini gösteriyorum akşam bunu yapacağımızı söylüyorum ve ondan sonra bu oyuncuları hazırlıyorum" dedi.

P H O T O 2024 09 19 14 07 53"DRON İLE GÖRÜNTÜLERİ ÇEKİP ÇİZİMLER YAPIYORUM"

Tecrübeli hoca Yanal, daha sonra futbolculara birer mesaj atttığını, mesajlarda görüntüleri izletirdiğini ve akşam antrenmana çıktıklarında oyuncuların bunları yapmaya mental olarak hazır olduğunu söyledi. Yanal, antrenmanı yaptıktan sonra bunu Dronelar ile görüntüleri çekip çizimler yaptığını ve o çizimlerin olumlu taraflarını daha çok alarak yapabildiklerini ve yapamadıklarını  onlara tekrar bir sunum olarak geri bildirim olarak verdiğini kaydetti.

A M E D S P O R5"LİVERPOOL'DA NE VARSA AMEDSPOR'DA DA VAR"

Tesisleşmede ve teknolojinin önemine de vurgu yapan Amedspor hovası Ersun Yanal, “Eskiden şöyleydi; hoca gelirdi, hocanın bir etkisi vardı manuel bir dünyada yaşıyordu, dijital bir ortam yoktu. Hoca gelir 'aslanım kaplanım hadi koçum' derdi inanırlardı bir duygu bütünlüğü yaratırlardı. Ama şimdiki nesil öyle değil. Şimdiki nesile her şeyi yazmak anlatmak ve öğretmek durumundasınız göstermek zorundasınız ve bunu gösterirkende teknolojiyi kullanmak zorundasınız. Her türlü alet alındı. Kas’ın sakatlanıp sakatlanmayacağını ölçen lazerinden kasın gerginliğini ölçen termal cihazımıza, onların testine kadar olacak tüm aletlerimiz var. Liverpool kulübünde ne varsa bizim kulübümüzde de o var" şeklinde konuştu. 

Amedspor kaptanı ilk kez takımdan 2 ay uzak kalacak Amedspor kaptanı ilk kez takımdan 2 ay uzak kalacak

Editör: Ferit Aslan