Nazmi Kahraman

Özellikle en çok Diyarbakırlıların tercih ettiği Hazar Gölü'ne olan ilgi yüksek kiralar nedeniyle azalmaya başladı.

Elazığ'a 22 kilometre uzaklıkta bulunan Elazığ - Diyarbakır karayolu güzergahındaki Hazar Gölü yaz aylarının başlamasıyla başta Diyarbakırlılar, tatil yapmak isteyenlerin uğrak yeri. 

Hazarbaba ve Mastar Dağları arasına sıkışmış tektonik bir göl olan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin kendine has plajları olan su sporları ve balık avcılığı yapılan önemli gölü olan Hazar'a ilgi azalıyor.

Göle bu yıl ilginin azaldığını bunda en önemli etkenin kiralar olduğunu söyleyen vatandaşlar, evlerin ve göl çevresinin bakımsızlığının, düzenleme yapılmamasının da bunda etken olduğunu söyledi.

''EVLER OTURULMAZ HALDE''

Konaklama evlerinin oturulmaz durumda olduğunu ifade eden bir vatandaşlar, şöyle dedi:

Göl Haberiçi''Gezin sahil şeridi ve yaķınlarıda çok sayıda 1+1 evler, dubleks daireler, villalar ve bungalov evler var. Bu evlerin kiraları günlük 500 ile 2 bin lira arasında değişiyor. Ancak çoğu evler bakımsız olduğu için oturulamaz halde, bazıları ise pislikten geçilmez durumunda. Tatilciler kendi imkanlarını zorlayarak bu evlerin temizliğini yapıp bir süreliğine oturuyorlar. Kiraların yüksek oluşu ve bakımsızlık da buna eklenince gelenlerin sayısında geçtiğimiz yıllara oranla yarıya yakın azalma var.''

Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları

GÖL ÇEVRESİNDE DÜZENLEMELER YAPILACAK

Göl Haber

Hazar Gölü çevresinin düzenlenmemesi de yıllardır vatandaşların şikayet ettiği konular arasında yer alıyor.

Bu yıl göl çevresinde düzenlemeler yapılacağını belirten yetkililer, ''kıyı şeridinde bulunan tüm yapıları kaldıracağız. Sahil mesafesini 30 metreye göre ayarlayacağız. Bir de yayalar için sahil kenarında yürüyüş yolları yapacağız'' dedi.

Editör: EYYUP KAÇAR