1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Türkiye'de her yıl büyük önem taşıyor. Ancak bu yıl, bayram Çarşamba gününe denk geldiği için, kamu kurumlarının tatil olup olmayacağı merak konusu. İşte 1 Mayıs'a dair merak edilenler ve hangi kurumların kapalı olacağıyla ilgili ayrıntılar...

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

Türkiye’de dini, milli ve kültürel öneme sahip günler resmi tatil olarak kutlanıyor. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü benzer şekilde resmi tatil olarak kutlanmaktadır. 1 Mayıs’ın bir gün öncesi olan 30 Nisan ise yarım gün olmayacak. Salı günü tüm kamu kurumları, okullar, üniversiteler açık olacak.

1 MAYIS ÇARŞAMBA OKULLAR TATİL Mİ?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü resmi tatil olduğundan Çarşamba günü İlkokul, ortaokul, lise öğrencileriyle beraber üniversite öğrencileri eğitim faaliyetlerine ara verecek. 2 Mayıs Çarşamba günü eğitim kurumları faaliyetlerine kaldığı yerden devam edecek.

Telekomünikasyon şirketleri sürdürülebilirlik çalışmalarıyla öne çıkıyor Telekomünikasyon şirketleri sürdürülebilirlik çalışmalarıyla öne çıkıyor

HANGİ KURUMLAR KAPALI OLACAK?

Emek ve Dayanışma Günü’nde kamu kurumlarının tamamı kapalı olacak. Dolayısıyla belediyeler, valilikler, muhtarlıklar, kaymakamlıklar hizmet veremeyecek. 

1 Mayıs Çarşamba günü eczaneler nöbet sistemiyle çalışırken hastanelerin sadece acil servisleri çalışmaya devam edecek. 

Özel ve kamu bankaları, Borsa İstanbul, noter, Aile Sağlığı Merkezleri (Sağlık Ocakları) 1 Mayıs Çarşamba günü kapalı olacak.

Editör: Ayşegül Yaşar