Diyarbakır'da oto yıkama ücretleri bir yıl içerisinde 3 katına çıkınca yoğunluk azaldı.

Diyarbakır'da, geçen yıla göre oto yıkama ücretlerinde en az yüzde 200'lük bir artışın olduğu belirlendi. Artışın, işçi ücretleri, elektrik ve su giderlerinden kaynaklandığı bildirildi.

Y I K A M A

Fiyatlar, semtlere, aracın detaylı temizlik durumuna ve aracın büyüklüğüne göre değişebiliyor. Diyarbakır'da oto yıkama ücreti, iç-dış yıkama 250 lira ile 500 lira arasında, detaylı oto koltuk temizleme ve yıkama fiyatı ise 2.500 ile 4.000 lira arasında değişiyor.

Yıkama ücretlerinin çok yüksek olduğunu ifade eden otomobil sahipleri, ''Diyarbakır'da oto yıkama ücretleri çok yüksek. Yıkama ücretleri bir yıl içinde en az 3 kat arttı. Eskiden haftada bir aracımızı yıkatıyorduk. Şimdi ayda bir ancak yıkatabiliyoruz. Ücretleri yüksek buluyoruz. Böyle devam ederse, aracımızı kendimiz yıkıyacağız'' dedi.

Oto yıkamacıları ise, artışın işçi ücretleri, elektrik ve su giderlerlerinden kaynaklandığını ifade ederek, herşeyin arttığını ve artışların yıokama ücretlerine de yansığını kaydetti.

Diyarbakır Sur’daki metruk binalarda ilaçlama Diyarbakır Sur’daki metruk binalarda ilaçlama

Y I K A M A1

Artışlardan kendilerinin de memnun olmadıklarını kaydeden oto yıkamacıları, ücretlerin fazlalığı nedeniyle araç yoğunluğunun azaldığını söyledi.

Diyarbakır'da yaklaşık 120 oto yıkamacı bulunuyor.

Editör: EYYUP KAÇAR