Her eğitim döneminde devlet okullarında gündeme gelen öğretmen seçimi artık sona erdi.  9 Eylül Pazartesi günü başlayacak  2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesi Millî Eğitim Bakanlığı, konuyla ilgili hazırlıklarını sürdürüyor.

Okul öncesi, ilk ve ortaokula başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak tamamlandı.

lkokul 1. sınıflarda şube ve sınıf öğretmeninin belirlenmesi ile 5. sınıfa başlayacak öğrencilerin şubelerinin belirlenmesi ise Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne bağlı olarak ağustos ayının son haftasında kurayla gerçekleştirilecek.

Veliler, e-Devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecek.

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

REHBERLİK SERVİSİNİN RAPORU ÖNEMLİ

Yönetmeliğe göre, ilkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden bakanlıkça belirlenecek.

İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilecek.

Ormanlık alanlara girişler 15 Ekim'e kadar yasak Ormanlık alanlara girişler 15 Ekim'e kadar yasak

Editör: Özgür Ayaydın