2016'da darbe girişimi sonrasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edildi. Bu yıl 8. yıldönümü kutlanacak. Vatandaşlar, coşkuyla ve şehitleri saygıyla anacakları günü beklerken 15 Temmuz'da eczaneler, kargolar, bankalar, hastaneler, noterler açık mı merak ediyor.

15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?

29 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6752 sayılı yasa ile 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" adı altında resmi tatil ilan edildi. Anma gününün adı ilk önce Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü olarak kabul edilmiş daha sonra Demokrasi ve Millî Birlik Günü olarak değiştirilmiştir.

15 TEMMUZ'DA KAÇ GÜN TATİL?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, pazartesi gününe denk geliyor. Bu nedenle çalışanlara hafta sonu ile birlikte 3 gün tatil imkanı sağlıyor.

Pekmezin içine 1 kaşık ekleyin! Kemikleri beton gibi yapıyor, kolesterol 'ün kökünü kazıyor! Pekmezin içine 1 kaşık ekleyin! Kemikleri beton gibi yapıyor, kolesterol 'ün kökünü kazıyor!

15 TEMMUZ'DA ECZANELER, KARGOLAR, NOTERLER, BANKALAR, HASTANELER AÇIK MI?

Resmi tatil günlerinde okullar, üniversiteler, eczaneler, bankalar, kargolar, noterler, Borsa İstanbul, dövizciler, kuyumcular, sağlık ocakları, Aile Sağlığı Merkezleri, hastaneler kapalı oluyor.

Resmi tatillerde nöbetçi eczaneler hizmet veriyor. Hastanelerin acil servisleri 7-24 açık olduğundan resmi tatillerde kapalı olmayacak

Editör: Ayşegül Yaşar